În zece zile, Spitalul Municipal Carei va fi pregătit să devină spital-suport pentru pacienții COVID-19. Cel puțin așa susține prefectul de Satu Mare, Radu Bud, care a propus această variantă Ministerului Sănătății la începutul săptămânii, în baza unui referat de specialitate realizat de medicii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Satu Mare.

Pregătirea spitalului din Carei pentru a deveni spital-suport pentru pacienții COVID-19 presupune dotarea cu aparatură necesară pentru secția ATI, dotarea cu rezervor de oxigen, dar și dotarea cu resursele umane necesare, respectiv medici pentru anumite specialități deocamdată inexistente în această unitate medicală.

„Va fi transferat sau detașat personal medical de la celelalte spitale din județ și se va pune un accent deosebit pe dotarea cu echipament de protecție, în așa manieră încât niciun cadru medical care își va desfășura activitatea în cadrul spitalului să nu aibă cel mai mic risc de contaminare. Într-un cuvânt, Spitalul Municipal Carei va fi un mare laborator. Acesta va putea prelua toți pacienții care sunt purtători de virus și vor fi confirmați pozitiv în urma testării, dar care, de asemenea, suferă și de alte boli, astfel încât să poată fi tratați în acest centru medical”, spune prefectul de Satu Mare, Radu Bud.

La rândul ei, capacitatea de intervenție a stației de ambulanțe din Carei va fi mărită prin suplimentarea numărului de autospeciale, pentru a putea prelua toți pacienții din zonă care necesită a fi transportați la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare.

Pentru orașul Carei și pentru Spitalul Municipal Carei este o mare oportunitate de dotare tehnică și umană pe care până acum nu a avut-o”, se arată în comunicatul Instituției Prefectului Satu Mare.

Pe perioada epidemiei, la nivelul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, respectiv la secția Boli Infecțioase, sunt tratați toți pacienții testați pozitiv care manifestă forme avansate, iar locația secției a II-a din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare va fi destinată pacienților cu risc înalt de infecție COVID-19 sau confirmați.

Pentru personalul medical care va fi detașat la spitalul suport Carei se va asigura cazare în unitățile hoteliere din Carei, acolo unde este cazul.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania