Primarul orașului Zlatna, Silviu Ponoran (foto), și mai mulți angajați ai primăriei au intrat în izolare, după ce au intrat în contact cu un alt angajat al instituției, la care a fost confirmată marți infectarea cu coronavirus.

“Cei care au intrat în contact direct (inclusiv eu) cu acesta sunt izolați în diverse locații – la domiciliu sau la baza sportivă a orașului. Acest lucru nu înseamnă că tot orașul Zlatna este contaminat. Viața trebuie să meargă înainte. Nu intrați în panică și protejați-vă stând acasă”, a anunțat miercuri primarul Zlatnei.

Persoana infectată cu COVID-19 are 77 de ani și a fost dusă luni la Spitalul Județean din Alba Iulia, după ce acasă a prezentat febră și frisoane. Bărbatul este internat la Boli infecțioase, singur într-un salon special amenajat pentru cazurile COVID-19.

Potrivit Spitalului Județean, i-au fost recoltate probe biologice pentru COVID-19, care au fost analizate în cadrul laboratorului DSP Alba. Potrivit rezultatului testării din 31 martie, bărbatul este infectat cu coronavirus.

“Conform anchetei epidemiologice, pacientul nu a călătorit într-o zonă afectată de COVID-19 și nu a venit în contact cu o persoană confirmată cu această boală. În prezent, starea sa generală de sănătate este bună, pacientul fiind afebril și sub atenta supraveghere a cadrelor medicale. Acesta este al patrulea caz de COVID-19 internat la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia. La această oră, la SJU Alba Iulia, se află internați trei pacienți infectați cu noul coronavirus, unul fiind declarat vindecat și externat”, susțin reprezentanții spitalului.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania