Universitatea Politehnica Timișoara (UPT) pune la dispoziția cadrelor medicale Hotelul Casa Politehnicii 2, medicii, asistentele și infirmierele având astfel posibilitatea să prevină contaminarea propriilor familii.

“Buna colaborare, strânsa legătură între membrii comunității, deschiderea spre inovație și disponibilitatea spre adaptare și schimbare sunt valori cu care Timișoara se mândrește și cu care Universitatea Politehnica Timișoara se identifică. În contextul dificil și neprevăzut în care ne aflăm, conducerea Universității Politehnica Timișoara rămâne un membru activ al comunității, aproape de oameni și instituții”, a declarat conf. dr. ing. Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara.

Sprijinul oferit de UPT se adresează și personalului Spitalului Militar Timișoara, cu care s-a pornit o colaborare pentru spațiile de cazare de la Hotelul Casa Politehnicii 1.

De asemenea, au fost înființate conturi pentru donații, pe care le vor putea folosi toți politehniștii interesați să contribuie la dotarea spitalelor cu echipamente necesare pentru lupta împotriva coronavirusului: un cont în lei pentru angajații, studenții și absolvenții universității (RO04BRDE360SV56462393600) și un cont în euro pentru absolvenții aflați în străinătate (RO93BRDE360SV56462553600).

Universitatea Politehnica Timișoara susține și alte inițiative ale cadrelor didactice, menite să vină în sprijinul nevoilor timișorenilor, fie că este vorba de realizarea unor componente pentru echipamente medicale cu imprimante 3D, fie de dezvoltarea unor dezinfectanți specifici sau de împărtășirea expertizei acumulate de membrii comunității academice.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.