N-am întâlnit până acum ochi care să nu sclipească admirativ la vederea spectacolului creat de căderea de apă a unei cascade. Toate cascadele sunt fascinante, însă cea formată pe cursul râului Clocota din Geoagiu-Băi, județul Hunedoara, este pe cât de frumoasă, pe atât de neobișnuită.

Ceea ce o face aparte este faptul că firul său de apă se alimentează din izvoarele minerale din jur, a căror temperatură ridicată și conținut bogat permit dezvoltarea unor plante specifice apelor termale. Ruptura abruptă a terenului, micile terase calcaroase, rădăcinile de copaci, stâncile acoperite de mușchi peste care trece și înălțimea de aproape 20 de metri a căderii de apă conferă Cascadei Clocota un grad mare de spectaculozitate.

În funcție de anotimp, Clocota își schimbă înfățișarea, îmbrăcând pe rând culorile proaspete ale primăverii, ruginiul toamnei și sclipirile cristaline ale iernii. Nu e de mirare că aici pot fi imortalizate niște cadre foto impresionante, demne de orice profesionist. Te invităm să admiri câteva dintre ele în galeria foto.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.