Primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian, prezent astăzi în emisiunea ”Transilvania Vorbește”, difuzată de Știrile Transilvaniei TV, a declarat că Aprozarul Virtual – inițiativa lansată de administrația din Ciugud pentru spijinul producătorilor locali în perioada pandemiei de coronavirus – se va extinde la nivel național. Primarul celei mai ”smart” comune din țară a spus că, inițial, în platforma Aprozarul Virtual au fost înscriși doar cei 22 de producători locali, însă în scurt timp numărul celor care au dorit să facă parte din acest sistem s-a extins la nivel județean.

Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud, a declarat astăzi, în exclusivitate pentru Știrile Transilvaniei TV, că în scurt timp platforma online Aprozarul Virtual va deservi întreaga țară.

”Prima dată am încărcat pe acea platformă cei 22 de producători locali pe care noi i-am avut. Surpriza a fost că aproape imediat au început să vină producători locali din comunele învecinate și să ne roage să fie și ei încărcați pe site. Apoi au început să vină alții, din alte zone, cum ar fi Aiud, o zonă legumicolă aflată la 35 de kilometri depărtare de Ciugud. De aici am gândit ca această platformă să fie mai prietenoasă cu producătorul local și nu numai și atunci am zis: Ce ar fi să le dăm posibilitatea lor să se încarce în platformă în mod direct. Atât de mare amploare a luat chestiunea asta, încât mulți colegi din țară au zis că vor să aibă și ei acces la platformă. Așa că am găsit o soluție simplă, am cumpărat un domeniu și vom pune platforma online, astfel încât ea să fie una națională. Îi dăm drumul în lumea virtuală, iar ea se va dezvolta pe județe și localități, în așa fel încât să ajutăm pe toată lumea. Noi vrem să multiplicăm ceea ce am reușit aici”, a declarat în exclusivitate pentru Știrile Transilvaniei TV, Gheorghe Damian.

Primaul comunei Ciugud susține că Aprozarul Virtual, o idee pe care a avut-o pentru că își dorește ca cetățenii comunei să nu fie nevoiți să meargă în hipermarketuri și, astfel, să se expună la posibila infecție cu Covid-19, dar și pentru că el ca primar vrea să promoveze produsele locale, să aibă grijă de economia locală.

”Acum mai mult ca oricând cred că ar trebui să ne încurajăm unii pe alții, să cumpărăm ceea ce este al nostru, autohton.” a declarat Gheorghe Damian.

APROZARUL VIRTUAL este o platformă gratuită care facilitează contactul între client și micul producător, fără ca Primăria Ciugud sau un alt terț să intervină în vânzare. Producătorii care vor să se înscrie în platforma APROZARUL VIRTUAL trebuie să fie atestați ca producători locali și sunt obligați să respecte normele igienico-sanitare și măsurile dispuse pentru prevenirea răspândirii virusului COVID – 19. Înscrierea se poate face direct pe site completând un formular on-line ce poate fi accesat pe linkul https://www.primariaciugud.ro/aprozarul-virtual.

Transilvania Vorbește, Invitat Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud
Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.