Un muzician din București, aflat în carantină la internatul unui liceu din Logoj, s-a apucat de făcut curățenie în spațiul insalubru în care a fost plasat în carantină împreună cu alte aproximativ 20 de persoane.

Cezar Dometi, semifinalist la Vocea României sezonul II și Eurovizion 2013,  s-a întors recent din Germania prin vama Cenat. La intrarea în țară a fost dus în carantină instituționalizată la internatul Liceului Tehnologic “Valeriu Braniște”, din Lugoj, internat unde mai erau cazate aproximativ 20 de persoane. Aici a găsit o mizerie de nedescris – saci menajeri plini cu gunoi la intrare, wc-uri infecte, fără dezinfectanți sau ustensile de curățenie. După trei zile de stat în aceste condiții, artistul s-a mobilizat. A obținut dezinfectanți, mănuși, pubele de gunoi și s-a apucat de treabă. Imediat au început și restul colegilor de carantină să îl urmeze.

De când este în carantină, Ceraz Dometi s-a apucat de scris un proiect și a adunat deja mai multe organizații pentru ca, după ce va putea pleca acasă, să ajute persoanele carantinate din întreaga țară. “În astfel de momente avem nevoie să ne implicăm (eu mă implic deja) cât mai mulți pentru a acoperi astfel de locuri uitate de lume, pentru că autoritățile fac tot ce pot ele. Sunt depășite de situație și de asta ESTE NEVOIE DE OAMENI IUBITORI ȘI EMAPTICI care se implică mai mult sau mai puțin activ. Asta e și baza conceptului. Să ajutăm acolo unde este nevoie, fără să ne intereseze de ce e asa”, a scris Cezar Dometi pe pagina sa de Facebook.  

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.