O tânără din Bistrița, absolventă a Facultății de Farmacie din Târgu-Mureș, și-a oferit voluntar serviciile pentru a ajuta la prelucrarea probelor pentru testarea COVID-19. Alina Rus a fost rezident și doctorand la Institutul de Biochimie al Academiei Române din București, unde a făcut experimente de RT-PCR, pentru determinarea rezultatelor testelor medicale.

Astfel de tineri conștiincioși, conștienți, cu spirit voluntar și care dau dovadă de profesionalism prin asumarea carierei alese trebuie susținuți și valorificați! Îți mulțumim, Alina, în primul rând că ai venit în ajutor chiar aici, în locul tău natal! Ești un mare câștig pentru județul nostru!”, a declarat prefectul Stelian Dolha după întâlnirea cu tânăra bistrițeancă, la care s-au stabilit detaliile care să faciliteze includerea Alinei Rus în echipa care va lucra în laboratorul de teste.

Tânăra absolventă consideră că ar fi de folos în completarea personalului din Bistrița-Năsăud care se pregătește pentru efectuarea de testări COVID-19. Alina Rus are deja o experiență ca doctorand la Departamentul de Biologie Moleculară și Celulară din cadrul Institutului de Biochimie al Academiei Române din București, precum și ca farmacist rezident cu specializare în Laborator farmaceutic din cadrul Spitalului Universitar de Urgență din București.

De asemenea, Alina Rus a mai urmat internship-uri de cercetare în domeniul său, la Oxford, în cadrul programului RISE (Research and Innovation Staff Exchange) și a studiat, în cadrul programului ERASMUS, în Austria și Germania.

Reamintim că încă de la jumătatea lunii martie, atât prefectul județului cât și președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud anunțau că în scurt timp vor fi posibile prelucrări de teste pentru depistarea COVID-19 și la Bistrița. Dacă aparatul deja existent încă din luna decembrie a anului trecut, de la DSVSA, mai are nevoie doar de testele aferente și de instruirea personalului care îl va utiliza, despre punerea în funcțiune a celui achiziționat de către Spitalul județean nu se mai vorbește deocamdată nimic.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.