fbpx
12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCORONAVIRUSVoluntar pentru testarea bistrițenilor! Să avem însă și cu ce...

Voluntar pentru testarea bistrițenilor! Să avem însă și cu ce…

Publicat în

spot_img
spot_img

O tânără din Bistrița, absolventă a Facultății de Farmacie din Târgu-Mureș, și-a oferit voluntar serviciile pentru a ajuta la prelucrarea probelor pentru testarea COVID-19. Alina Rus a fost rezident și doctorand la Institutul de Biochimie al Academiei Române din București, unde a făcut experimente de RT-PCR, pentru determinarea rezultatelor testelor medicale.

Astfel de tineri conștiincioși, conștienți, cu spirit voluntar și care dau dovadă de profesionalism prin asumarea carierei alese trebuie susținuți și valorificați! Îți mulțumim, Alina, în primul rând că ai venit în ajutor chiar aici, în locul tău natal! Ești un mare câștig pentru județul nostru!”, a declarat prefectul Stelian Dolha după întâlnirea cu tânăra bistrițeancă, la care s-au stabilit detaliile care să faciliteze includerea Alinei Rus în echipa care va lucra în laboratorul de teste.

Tânăra absolventă consideră că ar fi de folos în completarea personalului din Bistrița-Năsăud care se pregătește pentru efectuarea de testări COVID-19. Alina Rus are deja o experiență ca doctorand la Departamentul de Biologie Moleculară și Celulară din cadrul Institutului de Biochimie al Academiei Române din București, precum și ca farmacist rezident cu specializare în Laborator farmaceutic din cadrul Spitalului Universitar de Urgență din București.

De asemenea, Alina Rus a mai urmat internship-uri de cercetare în domeniul său, la Oxford, în cadrul programului RISE (Research and Innovation Staff Exchange) și a studiat, în cadrul programului ERASMUS, în Austria și Germania.

Reamintim că încă de la jumătatea lunii martie, atât prefectul județului cât și președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud anunțau că în scurt timp vor fi posibile prelucrări de teste pentru depistarea COVID-19 și la Bistrița. Dacă aparatul deja existent încă din luna decembrie a anului trecut, de la DSVSA, mai are nevoie doar de testele aferente și de instruirea personalului care îl va utiliza, despre punerea în funcțiune a celui achiziționat de către Spitalul județean nu se mai vorbește deocamdată nimic.

Redactia

Articole recente

CLICK PE VIAȚĂ | Tânăra artistă Luana Toader, despre planurile de viitor și parcursul profesional

Invitata podcastului de astăzi are un cumul de îndeletniciri, în curând va fi absolventa...

”Marșul pentru viață” – un eveniment ce vine în sprijinul femeilor însărcinate

Tema ediției din acest an este ”construim împreună pentru viață” și a fost inspirată de situația care a dus la moartea Alexandrei Ivanov, o mamă în vârstă de 25 de ani căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan.

Dominic Fritz: Am semnat parteneriatul cu IFC, divizia de dezvoltare a Băncii Mondiale pentru un nou spital municipal la Timișoara

Dominic Fritz face primul pas pentru construirea unui spital nou în Timişoara

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Mai multe articole de același fel