51 de angajaţi ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş sunt în izolare la domiciliu, după confirmarea infectării cu coronavirus la un cadru medical. În judeţul Mureş sunt confirmate, până în prezent, 57 de cazuri de infectare cu coronavirus.

”Urmare a confirmării pozitive COVID-19 a unui cadru medical din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, începând din data de 04.04.2020, 51 de persoane din rândul personalului medico-sanitar şi auxiliar au intrat în autoizolare la domiciliu, pentru siguranţa tuturor”, a transmis, duminică, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Sursa citată a precizat că, potrivit Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), actualizată în data de 03.04.2020, contacţii asimptomatici ai cazurilor confirmate, inclusiv personal medico-sanitar, nu fac obiectul testarii.

În acest caz, se recomandă auto-izolare la domiciliu 14 zile de la ultimul contact, aceştia testându-se la apariţia simptomatologiei, în decurs de 14 zile de la  ultimul contact.

În acest moment, atât personalul intrat în autoizolare, cât şi cadrul medical pozitiv COVID-19, sunt în stare bună.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania