Începând de vineri, Ministerul Sănătății a preluat toate spitalele din țară aflate în subordinea autorităților locale și județene. Trecerea în subordinea Guvernului s-a făcut prin ordonanță de urgență, având la bază necesitatea unor măsuri excepționale impuse de starea de urgență, care cer coordonare unică.

Potrivit OUG pentru completarea Legii 455/2001, publicat vineri, 3 aprilie, măsura este temporară și va fi aplicată încă 45 de zile după ridicarea stării de urgență. Pe toată perioada reglementată de Ordonața de Urgență a Guvernului, autoritățile centrale coordonează activitatea spitalelor și exercită inclusiv atribuția de numire, suspendare sau eliberare din funcție a persoanelor din conducerea spitalelor preluate.

În această perioadă, funcțiile publice de conducere din spitale pot fi ocupate de personal contractual fără organizarea de concursuri.

În județul Bistrița-Năsăud, trei unități spitalicești au trecut începând de vineri în subordinea directă a Ministerului Sănătății: Spitalul Județean de Urgență Bistrița, Spitalul Orășenesc „Dr. George Trifon” Năsăud și Spitalul Orășenesc Beclean.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania