Începând de vineri, Ministerul Sănătății a preluat toate spitalele din țară aflate în subordinea autorităților locale și județene. Trecerea în subordinea Guvernului s-a făcut prin ordonanță de urgență, având la bază necesitatea unor măsuri excepționale impuse de starea de urgență, care cer coordonare unică.

Potrivit OUG pentru completarea Legii 455/2001, publicat vineri, 3 aprilie, măsura este temporară și va fi aplicată încă 45 de zile după ridicarea stării de urgență. Pe toată perioada reglementată de Ordonața de Urgență a Guvernului, autoritățile centrale coordonează activitatea spitalelor și exercită inclusiv atribuția de numire, suspendare sau eliberare din funcție a persoanelor din conducerea spitalelor preluate.

În această perioadă, funcțiile publice de conducere din spitale pot fi ocupate de personal contractual fără organizarea de concursuri.

În județul Bistrița-Năsăud, trei unități spitalicești au trecut începând de vineri în subordinea directă a Ministerului Sănătății: Spitalul Județean de Urgență Bistrița, Spitalul Orășenesc „Dr. George Trifon” Năsăud și Spitalul Orășenesc Beclean.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.