Az Isten elôl nem menekülhetünk el. Nem kerülhetjük ki a megharcolandó gondolatokat. Egyedül és személyesen kell odaállnunk a bennünket jelenlétével állandóan bûnbánatra hívó Úr elé, aki arra teremtett bennünket, hogy vele szoros és teljes szeretetközösségben éljünk és dicsôítsük nagy nevét. Ezt a jelenlétet nem lehet kijátszani semmiféle technikával. A média fügefa levele ugyanúgy nem takar el semmit, mint a tagadás vagy a tudatlanságba burkolózás. Ne gondoljuk, hogy egyikünknek könnyebb, mint a másiknak! Nem vagyunk egyformák. Ezért van, akinek egy gondolat sokkal súlyosabb teher, amin valaki más egyszerûen tovább siklik; talán nem fogja fel a súlyát vagy a lelkében egész más rezgéseket idéz elô.

Az imádság nagy világhálója azonban egyesít bennünket a Szentháromság, egy, örök Isten ernyôje alatt. Így válnak különbözôségeink egymás kiegészítô gazdagsággá. Válság helyezetekben nyílvánul ez meg legszebben. Amíg a reménység nélküliek szaladgálnak fel-alá; addig a reménységben élôk közelebb kerülnek egymáshoz és Urukhoz, megerôsödnek, gyengeségeiket lassan felszámolják és ha végórájuk eljön nem kétségbeesés, hanem nyugalom lesz úrrá rajtuk, rajtunk. Azt kívánom, hogy mindenkit ebben a lelki állapotban érjen a Feltámadás ünnepe!

Drótos Árpád, református lelkipásztor, NYC

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.