Urmare a solicitării Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, începând de duminică, au fost instalate echipaje mixte la punctele de intrare în județ și în municipiul Bistrița.

Filtrele fixe au fost instalate încă din cursul dimineții în Tiha Bârgăului și Pasul Tihuța pentru intrarea-ieșirea către județul Suceava și în Dealul Ștefăniței pentru limita cu județul Maramureș. Alte filtre au fost instalatate în comuna Braniștea, pentru ieșirea spre Cluj și Teaca pentru județul Mureș, dar și pentru supravegherea situației epidemiologice din localitatea Pintic. Pentru municipiul Bistrița filtrele sunt instalate la ieșirea dinspre cartierul Unirea, respectiv ieșirea către orașul Năsăud.

Pentru siguranța locuitorilor din Bistrița-Năsăud este nevoie de întărirea filtrelor dar și de verificarea minuțioasă a justificării deplasării la zeci sau sute de kilometri distanță a locuitorilor din județele vecine. Chiar dacă măsurile luate la nivel județean, inclusiv cele referitoare la documentele care însoțesc situațiile de excepție pentru care se permite deplasarea pot părea mai restrictive, toate au fost adoptate în interesul locuitorilor acestui județ”, a declarat prefectul Stelian Dolha.

Suplimentarea dispozitivelor de patrulă și control și întărirea acestora cu forțe ale MAPN a fost determinată de situația epidemiologică cu totul specială din județele învecinate, în special Suceava, dar și Cluj sau Mureș, precum și din comunele aflate în apropierea graniței cu acestea.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.