17.6 C
Cluj-Napoca

Spital din Germania începe producția de plasmă terapeutică pentru pacienții infectați cu Covid-19

Publicat:

Spitalul Universitar din Erlangen este prima unitate spitalicească din Germania care primește aprobare pentru a produce plasmă terapeutică pentru tratamentul pacienților cu COVID-19, grav bolnavi. Spitalul a lansat un apel pacienţilor deja vindecaţi de coronavirus să doneze plasmă sanguină cu ajutorul căreia va fi obţinută cea terapeutică.

Apelul făcut donatorilor a fost făcut marţea trecută, ulterior prezentându-se la centru peste 200 de donatori.

„Suntem foarte fericiți și recunoscători pentru prelucrarea promptă a documentelor noastre de către guvernul Franconiei Superioare”, spune prof. Dr. Holger Hackstein, șeful centrului pentru transfuzii al spitalului.

Centrul de transfuzii al Spitalului Universitar Erlangen are acum permisiunea să producă și să utilizeze plasma imună COVID-19 pentru pacienții grav bolnavi.

“Datorită răspunsului extrem de pozitiv la apelul nostru pentru donații către foștii pacienți cu corona, producția de plasmă terapeutică poate începe imediat”, relatează prof. Hackstein.

Profesorul Holger Hackstein spune că un pacient care a depăşit boala poate dezvolta anticorpi care să-i ajute pe alţi pacienţi.

„A fost important ca donatorii să poată demonstra un test de coronavirus pozitiv la început și, dacă este posibil, două teste negative la sfârșitul bolii. Donarea de plasmă de sânge durează aproximativ 45 de minute și nu este mai stresantă pentru donatori decât o donare normală de sânge ”, explică prof. Hackstein.

Prof. Dr. Holger Hackstein (52 de ani) în fața aparatului cu care plasma recoltată de la foștii pacienți cu COVID-19 este purificată obţinându-se cea terapeutică.

Potrivit acestuia, elaborarea plasmei va putea începe imediat, datorită răspunsului amplu la acest apel.

„În prezent, nu mai căutăm niciun donator”, spune prof. Hackstein.

Datele științifice actuale indică faptul că imunoplasma COVID-19 poate ajuta semnificativ pacienții grav afectați de noul coronavirus. În prezent, 19 pacienți COVID-19 se află în Spitalul Universitar Erlangen, inclusiv 11 într-o unitate de terapie intensivă.

“Dacă inițiativa noastră va avea succes – urmând ca ea să fie în scurt timp efectuată și în alte spitale din țară – procedura ar putea îmbunătăți semnificativ terapia.”, a mai spus prof. Hackstein.

Din aceeași categorie

spot_img

Articole recente

spot_img