15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăSTIRI EXTERNEUngaria se pregătește pentru perioada post-Covid-19 și înfiinţează un fond de protecţie...

Ungaria se pregătește pentru perioada post-Covid-19 și înfiinţează un fond de protecţie şi relansare economică

Publicat în

spot_img
spot_img

Guvernul Ungariei a început să facă economiile necesare în urma epidemiei de coronavirus, astfel încât va retrage şi va realoca o sumă totală de 1345 de miliarde de forinţi (aprox. 3,7 miliarde de euro) de la diverse ministere, sumă care va ajunge în fondul de protecţie şi relansare economică. În fondul pentru lupta împotriva epidemiei ajung 663 de miliarde de forinţi (aprox. 1,8 miliarde de euro), în care trebuie achitate 50% din subvenţiile din acest an pentru partide, impozitul comercial datorat de către lanţurile comerciale multinaţionale, contribuţia sectorului financiar şi cota care revine administraţiilor locale din impozitul auto, a anunţat, sâmbătă, Gergely Gulyás, şeful Cancelariei Prim-Ministrului Ungariei.

Acesta a spus că guvernul maghiar a decis asupra unei reorganizări fundamentale a bugetului, a instituit un fond pentru protecţia împotriva epidemiei şi înfiinţează un fond pentru protecţia şi relansarea economică.

Pentru a asigura resursele necesare unei apărări eficiente, guvernul realizează realocări semnificative şi obligă şi alte entităţi să participe la sarcini: printre altele, partidele politice, lanţurile comerciale multinaţionale, băncile şi administraţiile locale, a spus Gyulyás.

Potrivit informării, subvenţiile acordate partidelor şi care. vor ajunge în fondul pentru protecţia împotriva epidemiei însumează 1,2 miliarde de forinţi (aprox. 3,3 milioane de euro), impozitul comercial datorat de către lanţurile comerciale multinaţionale ajunge la suma de 36 de miliarde de forinţi (aprox. 1 miliard de euro), iar de la bănci sunt aşteptaţi 55 de miliarde de forinţi (aprox. 150 de milioane de euro).

Cota din impozitele auto care ar fi revenit administraţiilor locale şi care va fi redirecţionată către bugetul central înseamnă, în acest an, o sumă de 34 de miliarde de forinţi (aprox. 93 de milioane de euro), aceasta fiind contribuţia pe care guvernul o solicită din partea administraţiilor locale, în vederea luptei împotriva epidemiei.

Astfel, pentru fond pot fi asiguraţi 663 de miliarde de forinţi (aprox. 1,8 miliarde de euro), întrucât rezerva centrală pentru lupta împotriva epidemiei este de 378 de miliarde de forinţi (aprox. 1 miliard de euro), însă acest buget nu are limite maxime, a mai spus Gergely Gulyás. Oficialul a specificat că măsurile nu se aplică retroactiv şi că intră în vigoare de la 15 aprilie sau 1 mai.

În fondul creat pentru protecţia şi relansarea economică, Ungaria are la dispoziţie 1345 miliarde de forinţi (aprox. 3,7 miliarde de euro), a specificat Gulyás.

Sursa: MTI

Articole recente

Președintele popularilor europeni: România, Bulgaria și Croația trebuie să devină în sfârşit state membre ale spaţiului Schengen

"Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc condiţiile pentru a adera la zona Schengen şi încă aşteaptă ca decizia finală să fie adoptată de Consiliul UE. Locul lor este în spaţiul Schengen. Aveţi sprijinul total al Partidului Popular European", a spus Manfred Weber

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Mai multe articole de același fel

Britanicii și-au luat rămas bun de la Regina lor

Trupul neînsufleţit al Elisabetei a II-a, a fost coborât - în jurul orei 19.00, ora României - în cripta "Royal Vault" din Capela St George de la Castelul Windsor

Ungaria se angajează să-şi îndeplinească angajamentele faţă de Comisia Europeană, pentru deblocarea fondurilor UE

Comisia Europeană a propus duminică statelor membre să suspende 7,5 miliarde de euro din finanţarea europeană către țara vecină din cauza riscurilor legate de corupţie, în aşteptarea implementării reformelor

Preşedinţia UE cere crearea unui tribunal pentru crimele de război din Ucraina

Apelul intervine după descoperirea a circa 450 de morminte la periferia Izium, oraş în nord-estul Ucrainei recucerit de la ruşi săptămâna trecută, unele dintre corpurile exhumate prezentând urme de tortură.