Un grup de antreprenori arădeni a produs un tunel de dezinfecție pe care l-a donat Spitalului TBC din Arad.

Tunelul oferă un plus de protecție cadrelor medicale, spitalelor și celor care au nevoie să decontamineze cât de mult posibil zonele de acces. Cu ajutorul acestui dispozitiv, persoanele care trec prin el se vor putea dezinfecta atât prin pulverizarea soluției biocide, cât și cu ajutorul radiațiilor ultraviolete și a substanțelor de dezinfectare îmbibate în covorul umed.

„Prototipul a fost finalizat și după două zile de testare a fost donat Spitalului TBC din Arad unde se tratează în clipa de față în mod exclusiv cazurile de COVID-19. La acest prototip am înlocuit ledurile UV cu tuburi deoarece în sesiunea de testare s-a dovedit că ledurile UV pe care le aveam nu aveau destulă putere pentru a efectua o decontaminare corespunzătoare”, au anunțat producătorii tunelului

În cursul săptămânii viitoare vor ajunge și restul tuburilor și benzilor led corespunzătoare, iar produsele care au intrat deja pe comandă vor fi livrate conform programărilor.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.