Imnul mondial al carantinei, melodie cântată de peste 30 de artiști spanioli și dedicată celor care se luptă cu noua boală mortală, indiferent că sunt medici, pacienți, autorități sau oameni aflați în carantină și izolare a prins foarte repede în mediul online. Videoclipul în care apar Alex Ubago, Andrés Suárez, Álvaro Soler, Blas Cantó, Carlos Baute, Conchita, David Bisbal, David Otero, David Summers, Despistaos, Diana Navarro, Dvicio, Efecto Mariposa, Efecto Pasillo, Ele, Georgina, India, Jose Mercé, Josemi Carmona, Manuel Carrasco, Melendi, Mikel Erentxun, Nil Moliner, Pastora Soler, Pedro Guerra, Pitingo, Rosana, Rozalén, Rulo, Sofía Ellar și Vanesa Martín sunt artiștii care interpretează cântecul ”Resistiré 2020”, un remake al unui unui cântec celebru lansat în anul 1987 de Dúo Dinámico și intituat ”Resistiré”.

Imnul carantinei a fost repede adoptat în mai multe țări, mulți artiști din alte țări copiind gestul colegilor din Spania. În plus, medicii din multe spitale din Spania au realizat clipuri video pe acordurile și versurile piesei.

Medicii de la Spitalul Victor Babeș au realizat și ei un videoclip în care dansează și le mulțumesc eroilor acestor zile, purtând și foi A4 pe care erau trecute numele acestora.

Astfel, câteva angajate de pe secţia Pneumologie 1 a Spitalului ”Victor Babeş” din Bucureşti au transmis un mesaj pentru ”super eroii” din linia întâi a luptei împotriva pandemiei, într-un clip video postat pe Facebook şi realizat pe melodia ”Voi rezista”. ”Bravo” şi ”Mulţumesc” transmit cadrele medicale.

Clipul video postat pe Facebook de o asistentă de la Spitalul ”Victor Babeş” din Bucureşti a devenit viral foarte repede, fiind distribuit de peste 8.400 de ori. Peste 250 de persoane au transmis mulţumiri cadrelor medicale, în comentarii.

Pe melodia spaniolă ”Voi rezista”, o asistentă dansează, iar colege de-ale ei afişează foi cu numele colegilor care luptă în linia întâi împotriva pandemiei şi cu mesajele ”Mulţumesc” şi ”Bravo”.

”Super eroii de la Sp. Cl. Dr. Victor Babeş BUCURESTI, Secţia Pneumologie 1, linia 1!! Noi stăm la muncă pentru voi, voi staţi acasă pentru noi!!”, este mesajul care însoţeşte clipul video.

Versurile melodiei tradusă în limba română:

Când voi pierde toate bătăliile
Când voi dormi cu singurătatea
Când mi se vor închide toate ieșirile
Și noaptea nu mă va lăsa în pace
Când liniștea mă vă înspăimânta
Când va fi greu să rămân în picioare
Când mi se vor revela toate amintirile
Și mă vor izbi de perete

(Refren)
Voi rezista drept în fața a orice
Voi deveni de fier
Ca să-mi întăresc pielea
Și chiar dacă vânturile vieții
Bat puternic
Sunt precum un pai care se îndoaie
Dar mereu rămâne în picioare
Voi rezista ca să trăiesc în continuare
Voi suporta loviturile
Și n-am să mă dau bătut niciodată
Și chiar dacă visurile
Mă rup în bucăți
Voi rezista, voi rezista

Când dușmanul meu voi fi eu însumi
Când nostalgia mă va înjunghia
Și nu-mi voi recunoaște nici vocea
Când nebunia mă va amenința
Când moneda mea va fi nefavorabilă
Când diavolul îmi va trimite factura
Sau dacă vreodată îmi lipsești tu

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania