Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest demarează campania „EEN Can Help” prin care vine în sprijinul firmelor din regiunea de vest care încearcă să găsească soluţii la provocările cu care se confruntă în contextul pandemiei COVID-19.

ADR Vest se implică în această campanie prin Consorţiul RO-BOOST SMEs, ca parte a reţelei Enterprise Europe (EEN). Enterprise Europe este o inițiativă a Comisiei Europene și reprezintă cea mai mare rețea europeană care sprijină întreprinderile mici şi mijlocii în dezvoltarea potențialului inovativ și de afaceri pentru creşterea competitivităţii şi dezvoltarea inteligentă şi durabilă, fiind activă în peste 60 de țări din întreaga lume.

Prin această campanie, ADR Vest oferă sprijin companiilor din regiune care au nevoie de suportul Enterprise Europe Network în perioada următoare. Agenția vine în ajutorul celor care au nevoie de furnizori, care caută soluţii alternative de aprovizionare, care nu au acces la diferite materii prime, care caută tehnologii pentru reconversia producţiei sau care vor să-şi schimbe modelul de afaceri. ADR Vest vine în întâmpinarea firmelor cu câteva servicii dedicate.

“Ca punct de plecare, în acest sens, echipa EEN din cadrul ADR Vest a contactat firmele din Regiunea Vest cu care a avut colaborări anterioare pentru a vedea cu ce probleme se confruntă acestea şi ce necesităţi concrete au. În urma demersului au fost identificate necesităţi care ţin de asigurarea furnizorilor – recalibrarea furnizorilor de materii prime, suplimentarea conexiunilor în materie de furnizori, găsirea unor soluţii alternative de aprovizionare şi acces la materii prime (agrofood şi alte sectoare), pe de o parte, respectiv nevoia de inovare şi de a accede la tehnologii pentru reconversia şi extinderea producţiei sau serviciilor oferite, pe de altă parte”, susțin reprezentanții ADR Vest.

Echipa EEN din cadrul Ro-Boost SMEs/ ADR Vest va sta la dispoziţia firmelor cu un set de servicii gratuite de informare, sprijin şi consiliere. Serviciile oferite vor fi adaptate în funcţie de nevoile specifice identificate.

Firmele pot contacta echipa de suport a ADR Vest printr-un email pe adresa eencanhelp@adrvest.ro pentru a spune cu ce provocări se confruntă în această perioadă.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.