TVR 2 va difuza întreaga săptămână programe dedicate marii sărbători şi va transmite în direct ceremoniile religioase de la Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti şi Vatican.

Credincioşii catolicii se pregătesc de sărbătoarea Învierii Domnului, care anul acesta va avea loc pe 12 aprilie. Chiar dacă criza declanşată de coronavirus şi măsurile de protecţie luate de autorităţi ne ţin acasă, putem intra în atmosfera unică a Sărbătorilor Pascale prin intermediul TVR 2 care vine în ajutorul credincioșilor care îşi doresc să fie aproape de Biserică în astfel de momente.

TVR 2 va difuza în direct atât Ceremoniile din Săptămâna Mare şi ale Solemnităţii Învierii Domnului, de la Catedrala Sf. Iosif din Bucureşti, cât şi tradiţionalele slujbe de la Vatican.

În acest an, slujbele de Paşte vor avea loc fără public dar transmisiunile directe de la Catedrala “Sfântul Iosif” le vor permite telespectatorilor să trăiască emoţia fie că este vorba de Sfânta Liturghie de joi, 9 aprilie, de la ora 17:00 sau de slujba din Vinerea Sfântă (10 aprilie, de la ora 17:00). Sfânta Liturghie din Duminica Învierii va fi transmisă de la ora 10:30.

Istoria şi importanţa bisericii catolice, dar şi viaţa şi personalitatea Papei Francisc, care pe perioada exercitării Pontificatului său a atras admiraţia întregii lumi, sunt subiectele documentarelor difuzate de TVR 2 de luni până vineri, de la ora 14:00.

Încercările Papei Francisc de a restabili pacea în Columbia şi de a se relua relaţiile diplomatice dintre SUA şi Cuba sunt relatate în documentarul „Liderii lumii şi Papa Francisc”, difuzat luni, 6 aprilie. Documentarul „Revoluţia Papei Ioan al XXIII-lea: al II-lea conciliu de la Vatican” poate fi urmărit marţi, 7 aprilie, iar miercuri, 8 aprilie, se va difuza „Jubileul – 700 de ani de iertare”. Filmul realizatoarei Anca Berlogea-Boariu, „Şapte martori pentru mica ROMĂ”, care are la bază memoriile regretatului cardinal Iuliu Hossu poate fi urmărit joi, 9 aprilie. Documentarul „Papa Francisc – o viaţă închinată celorlalţi” încheie seria vineri, 10 aprilie.

Pentru telespectatorii care doresc să fie martori ai slujbei impresionante de la Vatican, emisiunea „Credo” va transmite în direct Vigilia Pascala sâmbătă, 11 aprilie, de la ora 22.00. Tradiționalul mesaj ”Urbi et Orbi” transmis de la bazilica „Sfântul Petru” cu ocazia Paştelui catolic va ajunge în casele românilor într-o transmisiune directă duminică, 12 aprilie, de la ora 13.00.

(FOTO CREDIT: Pixabay.com)

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.