6.200 de măști aduse direct din China au ajuns marți la sediul Consiliului Județean (CJ) Hunedoara și urmează să fie distribuite la spitale și instituții din județ.

Măștile chirurgicale au fost donate de Zhao Qi, administratorul restaurantului “Old Shanghai” din centrul Devei. Echipamentele de protecție vor fi distribuite Spitalului Județean din Deva (1700 de bucăți), Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara (2000), Sanatoriului de Pneumoftiziologie Brad (1000), Sanatoriului din Geoagiu (1000) și Unității de Asistență Medico-Socială Baia de Criș (500).

Alte 1.800 de măști care vor sosi în cursul zilei de vineri vor fi donate de administratorul restaurantului în completare către Spitalului Județean din Deva.

Din cauza restricțiilor impuse în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2, restaurantul proaspăt amenajat nu a funcționat nicio zi, dar administratorul său a declarat că își dorește să ajute cu tot ceea ce poate orașul și județul care l-au adoptat. Zhao Qi consideră că ”investiția în materiale medicale de protecție este cea mai potrivită în aceste momente”.    ”Apreciem gestul domnului Zhao Qi și îi mulțumim pentru că s-a gândit la noi. Donația este binevenită în contextul actual și am decis, de comun acord, să distribuim măștile de protecție angajaților din instituțiile noastre aflate în prima linie în combaterea îmbolnăvirilor cu COVID-19”, a declarat președintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.