fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂFestivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se va desfășura exclusiv online,...

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se va desfășura exclusiv online, pentru prima dată în 27 de ani

Publicat în

spot_img
spot_img

Organizatorii Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) au luat decizia reprogramării pentru anul viitor a celor peste 500 de evenimente care ar fi trebuit să aibă loc la Sibiu anul acesta.

Măsura a fost luată în contextul pandemiei de COVID-19, dar organizatorii festivalului doresc să rămână alături de public și în aceste vremuri dificile. Din acest motiv va fi organizată o ediție specială FITS #online „Puterea de a crede / Empowered”, în perioada 12 – 21 iunie anul acesta, ce va fi difuzată integral online, pe canalele festivalului (Facebook, YouTube, website).

„Trăim momente în care realitatea și viețile noastre ale tuturor sunt redefinite. Sper că fiecare dintre voi, toți cei care ne sunteți alături de 27 de ani, veți reuși să depășiți această perioadă cu bine. Ne gândim la cei care sunt afectați în mod direct de evoluția pandemiei de COVID-19, la personalul medical din linia întâi, la toți cei ale căror vieți sunt afectate și sperăm din toată inima ca revenirea în normalitate să vă găsească pe fiecare sănătoși. Editia din acest an a festivalului, asemenea Olimpiadei Culturale și a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, precum și a multor altor evenimente de calibru internațional, a fost reprogramată. Am decis să rămânem alături de publicul din Sibiu și din întreaga lume, în cadrul unei ediții speciale online. Marile evenimente culturale ale lumii au nevoie de continuitate, iar în această perioadă de însingurare, fiecare dintre noi avem nevoie mai mult decât oricând de artă, în toate formele ei: teatru, dans, muzică, literatură; artă care să aline și să ne dea forță să credem în viitor. (…) Ediția online a festivalului constituie o tranziție de la o perioadă de criză, la o perioadă de normalitate”, a declarat președintele FITS, Constantin Chiriac. Zece zile, timp de 12 ore pe zi, FITS va oferi publicului, online, un program de transmisii care va include marile spectacole ale lumii din zona de excelență a teatrului, operei, dansului, muzicii, circului contemporan, realizate de artiști consacrați, care au primit de-a lungul timpului sau vor primi stele pe Aleea Celebrităților. Bursa de spectacole de la Sibiu, Therme Forum, întâlnirile din cadrul Platformei Doctorale, conferințele speciale ale festivalului sunt evenimente care, de asemenea, nu vor lipsi din programul ediției speciale FITS #online.

Articole recente

Adolescenta care a înjunghiat un pedagog la un liceu din Oradea a fost reţinută pentru tentativă de omor

Conform anchetatorilor, fata a avut ascuns în mânecă un cuţit cu lama de 21 de cm. Leziunile suferite de bărbat necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

O gospodărie tipică săsească din Viscri va fi restaurată cu ajutorul fundației Regelui Charles

Valoarea contractului de finantare este de 207.510 lei, iar fundația Mihai Eminescu Trust are o contribuție proprie de 29.401 lei.

Renumita Filarmonică de Copii din Vlăhița concertează la Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király” din Sfântu Gheorghe

În spectacolul intitulat „Îngerii cântă”, cei 140 de membri ai Filarmonicii de Copii vor interpreta lucrări corale bisericești pentru Advent și cântece populare maghiare de Crăciun, precum și adaptări ale cântecelor populare de Crăciun din alte culturi.

O nouă recunoaștere internațională pentru Universitatea Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica Timișoara primește o nouă recunoaștere internațională prin realegerea profesorului Erwin-Christian Lovasz în funcția de Secretar General al Federaţiei Internaţionale de Promovare a Ştiinţei Mecanismelor şi a Maşinilor (IFToMM), la cel de-al XVI-lea Congres Internaţional de Ştiinţa Mecanismelor şi a Maşinilor, la Tokyo, Japonia.

Mai multe articole de același fel

Sezonul de schi la Păltiniș Arena se deschide pe 30 noiembrie

30 noiembrie va fi prima zi în care complexul Păltiniș Arena își va deschide porțile în acest an, la timp pentru ca toată lumea să poată profita de minivacanța prilejuită de Ziua Națională a României.

“Povestea soldatului”, pe muzica lui Igor Stravinski, la Sibiu

Inspirat de compoziția omonimă a lui Igor Stravinski, scrisă în timpul Primului Război Mondial, “Povestea soldatului” face apel la una dintre cele mai puternice dihotomii din istoria omenească, adică lupta între dorința de câștig material și faimă și trăirea unei vieți liniștite, în conformitate cu natura, ce poate aduce bucurii autentice.