Primul deces la o persoană infectată cu coronavirus a fost confirmat marți în județul Alba.

Potrivit autorităților, este vorba despre un bărbat de 66 ani, care a fost internat la Spitalul Județean din Alba Iulia în 5 aprilie, la Secția de Cardiologie, cu infarct miocardic acut recent, angină post infarct, cardiopatie ischemică, insuficiență mitrală și tricuspidiană, HTA.

În 6 aprilie 2020 i-au fost recoltate probe biologice pentru COVID-19, iar rezultatul pozitiv a fost anunțat în aceeași zi, când a și decedat.

Comorbidități: cardiopatie ischemică, HTA, fibroza pulmonară, boala renala cronică – dializă, diabet zaharat insulino-dependent, obezitate.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.