Adrian Vlad este polițist în comuna Iclănzel din județul Mureș. În această perioadă grea pentru populație a avut inițiativa să ajute din resurse proprii cea mai vulnerabilă categorie: vârstnicii din sat.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Polițistul le cumpără bătrânilor nevoiași pâine din banii lui și a compus și o poezie cu care să-i însenineze în această perioadă în care stau izolați și cu teama de epidemie.

,,Să nu ai grija de mâine! / Personal am să împart pâine. / Am s-o fac pe banii mei, / Doar ca sfatul meu să-l iei! / Vreau ca tu să fii în casă, / Vreau să fii în siguranţă! / Cu familia ta la masă! / Că eu nu pot, dar îmi pasă! / Sunt om, dar sunt poliţist / Şi-am jurat să-mi dau şi viaţa! / Stau în frig şi strâng din dinţi / Văd în faţă siguranţa! / Şi te rog să mă înduri, / Dacă ai nevoie de ceva, / Spune-mi! Te voi ajuta!”, sunt versurile scrise de Adrian Vlad pentru vârstnicii din sat.

Gestul polițistului nu a trecut neobservat de superiorii lui de la Poliția județului Mureș, care spun că Adrian Vlad a demonstrat faptul că, în această perioadă, mai presus de orice, poliţiştii sunt în primul rând oameni. “Cu toţii avem astăzi grija acestui virus, dar unii au multe alte griji împovărătoare, precum grija pâinii pe care trebuie să o pui pe masă sau grija izolării în nevoi. La cei care nu îndrăznesc să ceară a ajuns colegul nostru care, din proprie inițiativă, a oferit pâine persoanelor vârstnice şi fără posibilitate de a se deplasa de pe raza comunei Iclănzel. Le-a oferit cu sufletul deschis, aducând un zâmbet pe chipul acestora, încurajându-i cu credinţă să nu îşi piardă încrederea într-un viitor mai bun”, susțin reprezentanții IPJ Mureș.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania