Filarmonica de Stat ”Transilvania” a oferit publicului o surpriză memorabilă în această perioadă în care lumea nu se mai poate bucura de evenimentele culturale desfășurate în săli de concerte și de spectacole.

Muzicieni ai filarmonicii clujene au interpretat fiecare de acasă piesa “Boléro”, de Maurice Ravel, în ținută de concert.

“O astfel de muzică are nevoie de o anumită atmosferă. Creezi un moment prețios, pe care-l dăruiești publicului și prin care vrei să transmiți toată starea, toată pasiunea pentru ce faci și tot dorul de concerte și de scenă. Pentru că astea te fac ceea ce ești, ca muzician.

Așa că te duci frumos, îți pregătești costumul, îl îmbraci, îți închei butonii de la cămașă, îți pui papionul, lavaliera, îți aranjezi părul, îți iei instrumentul de cântat și te așezi tacticos într-un colț din casă. Știi că, din casele lor, colegii se vor sincroniza cu tine. Că tu ești doar o mică parte dintr-o orchestră care, acum, trebuie să se conecteze altfel. Altădată era un organism.

Îți mai imaginezi că sute de ochi se uită, că dirijorul îți dă intrarea și… dai drumul muzicii și pasiunii.

Doamnelor, domnilor, primiți acest minunat moment oferit de Filarmonica de Stat ”Transilvania” și dirijat de Gabriel Bebeselea. Și imaginați-vă cum va fi după ce va trece, când oamenii vor ieși pe străzi, la început mai puțini, apoi li se vor alătura alții și alții, exact așa cum se întâmplă cu instrumentele în această muzică”, este mesajul Filarmonicii din Cluj-Napoca despre acest moment oferit publicului.

Artiști:

Gabriel Bebeșelea – dirijor

Toba mică – Pop Dorin

Flaut – Costea Cătălin

Clarinet – Băcan Aurelian

Fagot – Lup Cătălin

Corn englez – Sabău Ștefana

Oboi – Cioban Adrian

Saxofon sopran – Reman Zoltan

Corn – Cupșa Gavril

Trompetă – Gyarmati Gabriel

Trombon – Neamț Leonard

Tubă- Corlan Alexandru

Vioara – Sârbu Paul, Răceu Vlad, Szoverdi Csilla, Răsvan Dumitru

Violă – Oșvat Mihai, Király Erzsébet

Violoncel – Török Zsolt, Ortenszky Gyula

Contrabas – Csata István

Harpă – Szabo Kati Kinga

Editare și montaj audio-video – Ion Marina Uifălean, cornist în Orchestra Filarmonicii de Stat ”Transilvania”

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania