Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a solicitat DSP Timiș să demareze de urgență o verificare la Spitalul Municipal din Timișoara, după ce zece nou născuți de la Maternitatea Odobescu au fost testați pozitiv la COVID-19

Reprezentanții ministerului susțin că, din primele informații , la Spitalul Municipal au fost recoltate probe de la 49 de mame și tot atâția nou născuți în data de 1 aprilie. Testele au fost lucrate în 5 și 6 aprilie, iar rezultatele testelor au arătat un număr de zece nou născuți infectați cu coronavirus.Testele mamelor acestor nou născuți au ieșit negative.

Nouă mame împreună cu nou născuții lor au fost externate deja, in perioada 2- 4 aprilie, în unitatea sanitară fiind în continuare internată o singură mamă.

Ministrul Tătaru a solicitat demararea de urgență a anchetelor epidemiologice, izolarea la domiciliu a persoanelor externate și retestarea tuturor persoanelor.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.