Ultimul echipament necesar pentru laboratorul de testare Covid-19 al Spitalului Județean din Satu Mare a ajuns marți la unitatea medicală.

Extractorul automat de probe biologice fost montat marți dimineață în laboratorul COVID-19, amenajat la Spitalul Județean, a anunțat Consiliul Județean Satu Mare.

Specialiștii au lucrat la calibrarea aparaturii și s-au rulat probele test, iar personalul care lucrează în laborator a fost instruit să utilizeze corect acest aparat. Odată cu extractorul automat, au fost livrate și primele 200 de KIT-uri de testare.

Întreaga linie de testare este funcțională, iar miercuri se vor realiza primele teste cu probele prelevate de la pacienții suspecți de infecția cu SARS CoV-2.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.