fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCORONAVIRUSPrimarul Devei, despre situația de la Spitalul Județean: “Medicii sunt 24 de...

Primarul Devei, despre situația de la Spitalul Județean: “Medicii sunt 24 de ore din 24 în spital. Sunt obosiți și îngrijorați pentru familiile lor”

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul Devei, Florin Oancea, a vorbit miercuri despre situația de la Spitalul Județean de Urgență, după vizita ministrului Sănătății care a instalat o conducere militară la unitatea medicală.

Primarul Devei susține că nu au existat tensiuni la nivelul personalului medical în legătură cu această decizie ci, mai degrabă, cadrele medicale sunt mai liniște că va exista un plan concret de măsuri privind activitatea spitalului în contextul epidemiei de COVID-19.

“Medicii sunt obosiți. Este de înțeles că sunt de aproximativ zece zile, 24 de ore din 24 în spital. Au și ei la rândul lor familii, sunt îngrijorați. Am discutat cu o doamnă medic care spunea că are doi copii mici, care au rămas în grija soțului, și este firesc să se gândească și la familie, dar în egală măsură se gândește și la activitatea pe care o desfășoară în această perioadă de criză, pentru că sunt ca și la război. Nemulțumirile nu sunt atât de mari cum au apărut în spațiul public. Aveau mai mult nevoie de o garanție. Ce se întâmplă în perioada de după 14 zile de carantină? Noua conducere a Spitalului Județean, conducerea militară, astăzi și mâine va stabili acel plan de măsuri. De aceea, cadrele medicale cred că sunt mult mai liniștite acum. Este vorba despre o cât mai bună colaborare și de comunicare”, a declarat Florin Oancea.

Primarul Devei a mai precizat că de astăzi va începe ancheta epidemiologică a DSP la spital, iar cele mai rapide rezultate la teste ar putea fi furnizate de specialiștii din Cluj-Napoca. “Clujul are o mare capacitate de testare. Am vorbit la Cluj și spuneau că în maxim 48 de ore toate testele care vor fi făcute la Deva, prin DSP, pentru județul Hunedoara, vor fi primi răspunsul și atunci va fi mult mai ușor și pentru populație și pentru cadrele medicale. Cei care sunt testați să știe. Sunt pozitivi și atunci merg o anumită linie, cei care sunt negativi merg pe o altă linie”, susține Florin Oancea. Primarul Devei spune că a discutat cu conducerea Consiliului Județean Hunedoara despre situația aparatelor PCR. Un aparat ar putea fi funcțional într-o săptămână, iar altul, după 20 aprilie. “Am discutat cu cei din conducerea Consiliului Județean. A venit aparatul PCR, nu au venit toate componentele. Mai durează câteva zile, maxim o săptămână. Au achitat, din ce mi-au spus ei, contravaloarea sumei de bani pentru achiziționarea celuilalt aparat PCR care va fi funcțional prin 20 – 25 aprilie. Medicii de la laboratorul din Spitalul de Urgență au mers deja la Timișoara câteva zile pentru instruire pentru a putea lucra efectiv pe aceste aparate care vor fi funcționale în următoarea perioadă”, a declarat Florin Oancea.

Articole recente

Sebastian Burduja anunță un memorandum pentru Valea Jiului

Ministrul Energiei anunţă o nouă eră pentru Valea Jiului, după semnarea unui memorandum cu American Biocarbon Delaware LLC

Secretar ungar de stat, la Oradea: În învăţământ, graniţele naţionale sunt demontate în mai multe privinţe

Bence Rétvári a explicat că în învăţământ, graniţele naţionale sunt demontate în mai multe privinţe, şi indiferent dacă cineva s-a născut pe o parte sau cealaltă a graniţei, poate învăţa aceleaşi lucruri despre literatura şi istoria maghiară.

Sezonul de schi la Păltiniș Arena se deschide pe 30 noiembrie

30 noiembrie va fi prima zi în care complexul Păltiniș Arena își va deschide porțile în acest an, la timp pentru ca toată lumea să poată profita de minivacanța prilejuită de Ziua Națională a României.

Captură de 1,5 milioane de euro la vama Nădlac II

Ce au găsit polițiștii într-un TIR care mergea spre Republica Moldova

Mai multe articole de același fel