Primul spital suport în Sistemul Național de tratament pentru COVID-19 din Baia Mare, Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr Nicolae Rușdea”,  a devenit funcțional de miercuri.

În ultimele zece zile, la Spitalul de Pneumoftiziologie s-a lucrat pentru amenajarea, modernizarea și dotarea unității pentru a putea fi primiți pacienți infectați cu virusul. Finanțarea s-a făcut exclusiv din bugetul municipiului Baia Mare.

„A fost un efort ieșit din comun din partea tuturor: al medicilor implicați, al constructorilor, al angajaților din zona medicală și administrativă a spitalului. Nu în ultimul rând, a fost un efort financiar considerabil, însă am făcut tot ceea ce a fost omenește posibil și firesc în această perioadă dificilă. Le mulțumesc și celor care s-au alăturat proiectului nostru susținând acest demers. Avem acum secție de terapie intensivă, dar și sală de operații, inclusiv pentru cezariene și alte secții necesare pentru tratarea pacienților cu diverse afecțiuni, dar care sunt infectați cu acest virus. Baia Mare este de acum un punct strategic la nivel național în lupta împotriva noului Coronavirus”, a declarat primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania