Rectorul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj, prof. univ.dr. Anca Buzoianu, a transmis un mesaj de încurajare și solidaritate colegilor de breaslă, care se luptă în spitalele și cabinetele medicale din țară cu pandemia de COVID-19.

“Este momentul în care sacrificiul vostru va vindeca lumea și o va schimba pentru totdeauna. Este momentul să ne reînvățați că scopul cunoștințelor, al puterii, al resurselor, al nostru, este binele comun”, le spune medicilor rectorul UMF Cluj-Napoca.

„Dragi colegi,

Astăzi mesajul meu vă găsește în prima linie, în cea mai mare luptă a omenirii din ultimii 50 de ani.

Încerc să iau legatura cu cât mai mulți dintre voi pentru a vă încuraja și a vă transmite dragostea noastră, a celor pentru care luptați cu atâta determinare.

Atunci când ne vorbim, rareori aud altceva decât o voce curajoasă, deși știu că în spatele ei ascundeți oboseala, teama pentru voi, pentru familiile voastre și pentru pacienții pe care îi tratați, precum și frustrarea acumulată în mulți ani în care vi s-a dat puțin și vi s-a cerut totul.

Simțiți că ne puteam pregăti mai bine pentru această luptă, este sentimentul pe care toți medicii din lume îl au acum.

În acest moment nu contează cine poartă vina. Contează doar prezentul și alegerile pe care le facem.

Chiar dacă vine sub forma unei pandemii de suferință, este unul dintre acele momente în care se scrie istorie. De această dată, voi medicii aveți primul cuvânt.

Este momentul în care sacrificiul vostru va vindeca lumea și o va schimba pentru totdeauna. Este momentul să ne reînvățați că scopul cunoștințelor, al puterii, al resurselor, al nostru, este binele comun.

Este momentul în care altruismul vostru va înlătura egoismul și viziunea pe termen scurt care ne-a provocat atâta suferință.

Altruismul va deveni norma noii realități căreia voi îi dați tonul și noi, în spatele vostru, o susținem din toată ființa.

Voi nu sunteți sacrificați de nimeni, nimeni nu are puterea să o facă! Doar voi puteți alege sacrificiul, iar în lupta pentru bine, nu există victime, doar martiri.

Sacrificiul vostru este pentru bine, pentru familiile voastre care suferă alături, dar vă privesc ca pe niște eroi, recunoscători pentru valorile pe care le întruchipați.

Cum se măsoară valorile unui om? Prin prețul pe care îl plătește pentru ele. Iar voi sunteți una cu iubirea, onoarea și altruismul pe care vom clădi viitorul.

Vă mulțumim, vă iubim și suntem mândri de voi!

Rector Prof. dr. Anca Dana Buzoianu

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.