fbpx
1.8 C
Cluj-Napoca
AcasăCORONAVIRUSRectorul UMF Cluj-Napoca a trimis un mesaj de încurajare medicilor: “Este momentul...

Rectorul UMF Cluj-Napoca a trimis un mesaj de încurajare medicilor: “Este momentul în care sacrificiul vostru va vindeca lumea”

Publicat în

spot_img
spot_img

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj, prof. univ.dr. Anca Buzoianu, a transmis un mesaj de încurajare și solidaritate colegilor de breaslă, care se luptă în spitalele și cabinetele medicale din țară cu pandemia de COVID-19.

“Este momentul în care sacrificiul vostru va vindeca lumea și o va schimba pentru totdeauna. Este momentul să ne reînvățați că scopul cunoștințelor, al puterii, al resurselor, al nostru, este binele comun”, le spune medicilor rectorul UMF Cluj-Napoca.

„Dragi colegi,

Astăzi mesajul meu vă găsește în prima linie, în cea mai mare luptă a omenirii din ultimii 50 de ani.

Încerc să iau legatura cu cât mai mulți dintre voi pentru a vă încuraja și a vă transmite dragostea noastră, a celor pentru care luptați cu atâta determinare.

Atunci când ne vorbim, rareori aud altceva decât o voce curajoasă, deși știu că în spatele ei ascundeți oboseala, teama pentru voi, pentru familiile voastre și pentru pacienții pe care îi tratați, precum și frustrarea acumulată în mulți ani în care vi s-a dat puțin și vi s-a cerut totul.

Simțiți că ne puteam pregăti mai bine pentru această luptă, este sentimentul pe care toți medicii din lume îl au acum.

În acest moment nu contează cine poartă vina. Contează doar prezentul și alegerile pe care le facem.

Chiar dacă vine sub forma unei pandemii de suferință, este unul dintre acele momente în care se scrie istorie. De această dată, voi medicii aveți primul cuvânt.

Este momentul în care sacrificiul vostru va vindeca lumea și o va schimba pentru totdeauna. Este momentul să ne reînvățați că scopul cunoștințelor, al puterii, al resurselor, al nostru, este binele comun.

Este momentul în care altruismul vostru va înlătura egoismul și viziunea pe termen scurt care ne-a provocat atâta suferință.

Altruismul va deveni norma noii realități căreia voi îi dați tonul și noi, în spatele vostru, o susținem din toată ființa.

Voi nu sunteți sacrificați de nimeni, nimeni nu are puterea să o facă! Doar voi puteți alege sacrificiul, iar în lupta pentru bine, nu există victime, doar martiri.

Sacrificiul vostru este pentru bine, pentru familiile voastre care suferă alături, dar vă privesc ca pe niște eroi, recunoscători pentru valorile pe care le întruchipați.

Cum se măsoară valorile unui om? Prin prețul pe care îl plătește pentru ele. Iar voi sunteți una cu iubirea, onoarea și altruismul pe care vom clădi viitorul.

Vă mulțumim, vă iubim și suntem mândri de voi!

Rector Prof. dr. Anca Dana Buzoianu

Redactia

Articole recente

FITS | John Malkovich și Isabelle Adjani, printre actorii de excepție prezenți, în iunie, la Sibiu

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale ale artelor spectacolului, precum actorul John Malkovich, actriţa Isabelle Adjani, Mikhail Baryshnikov şi Jan Fabre, dar şi pe Jon Fosse, unul dintre cei mai apreciaţi autori ai momentului

Alin Nica i-a retras toate atribuţiile vicepreşedintelul CJ Timiş, Cristian Moş, după ce acesta a anunţat că va candida independent la Primăria Timişoara

Forţa Dreptei, partidul din care acum face parte Alin Nica, după ce a plecat de la PNL, partidul care l-a susţinut în funcţia de preşedinte al CJ Timiş, i-a solicitat demisia lui Moş.

Aterizare de urgenţă pe Aeroportul Timişoara în urma unei ameninţări cu bombă

”A fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Pasagerii sunt evacuaţi din avion”, au transmis reprezentanţii ISU Timiş.

La Alba Iulia se deschide sezonul de turism cultural şi istoric în 1 mai

Vor fi reluate spectacolele de reconstituire istorică antică şi schimbul de gardă, evenimente care atrag un număr mare de turişti în fiecare an

Mai multe articole de același fel