Un fenomen astronomic spectaculos are loc săptămâna aceasta, între 6-10 aprilie, când Luna se află la perigeu, punctul cel apropiat de Pământ în traiectoria sa pe orbită. Punctul maxim a fost atins în data de 8 aprilie la ora 05:36, ora României.

Fenomenul are loc când este lună plină așa că satelitul natural al Pământului pare cu 15% mai mare și cu 30% mai luminos decât în mod normal. Super Luna se mai numește și Superluna Roz. Numele nu are legătură cu culoarea astrului solar și cu o floare sălbatică din Statele Unite, care are culoarea roz şi care înfloreşte primăvara. Asta marchează şi fenomenul astral.

Pasionații de fotografie de pe tot globul vânează astfel de ocazii rare, mai ales când cerul este senin și oferă condiții pentru fotografie.

Credit foto: Levi Bagy, colaborator Știrile Transilvaniei

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.