Consiliul Județean Maramureș a aprobat miercuri acordarea de ajutoare unor categorii de persoane vulnerabile, prin distribuirea de kituri cuprinzând materiale de protecție pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus.

Fiecare kit va cuprinde câte măști, mănuși, dezinfectanți și produse pentru igiena persoanlă. Beneficiarii acestui proiect sunt persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani, persoanele care beneficiază de ajutor social, persoanele cu venituri reduse, persoanele cu dizabilități sau însoțitori ai acestora, precum și alte categorii de persoane defavorizate/nevoiașe.

Materialele de protecție vor ajunge la populație cu ajutorul organizației Crucea Roșie Română – Filiala Maramureș, Serviciului de Ajutor Maltez în România – Sucursala Baia Mare și primăriilor din județ..

“Consiliul Județean Maramureș se angajează să centralizeze de la unitățile administrativ-teritoriale din județ situațiile privind persoanele care vor beneficia de ajutor și să asigure finanțarea cheltuielilor în sumă de 3.500.000 lei pentru produsele de protecție care urmează să fie achiziționate. Totodată, instituția județeană se implică în distribuirea produsele de protecție către unitățile administrativ-teritoriale din județ și va verifica modul de derulare a procedurii de distribuire a produselor către beneficiari. Administrația județeană participă, prin mijloace proprii, la derularea tuturor acțiunilor specifice pentru punerea în aplicare a prevederilor hotărârii”, potrivit administrației județului.

Primăriile din Maramureș au întocmit situațiile cuprinzând persoanele care se încadrează în categoriile vulnerabile, fiind identificate peste 88.000 de solicitări. Prin suma alocată, Consiliul Județean Maramureș va putea acoperi 45% din necesar, urmând a fi identificate acele persoane care au cea mai mare nevoie de astfel de materiale. Comisia din cadrul Consiliului Județean Maramureș care se ocupă de derularea acestui proiect va identific în cel mai scurt timp un furnizor care dispune de necesarul de materiale și se poate angaja la livrarea lor.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania