fbpx
15.7 C
Cluj-Napoca
AcasăAUTOSTRĂZILE LA CONTROLVIDEO. Asociația Pro Infrastructură: Există riscul unui nou MUZEU de autostradă pe...

VIDEO. Asociația Pro Infrastructură: Există riscul unui nou MUZEU de autostradă pe un proiect din Transilvania

Publicat în

spot_img
spot_img

Asociația Pro Infrastructură (API) avertizează că un sector al autostrăzii Transilvania are șanse mari să devină un nou muzeu de autostradă din cauza unor probleme existente pe un sector vecin.

API menționează că se avansează în ritm alert pe sectorul de 18 kilometri dintre Iernut și Chețani, unde constructorul a ajuns la stadiul fizic de aproximativ 90%, și estimează că, în condiții normale, șantierul va fi gata în luna iulie.

Există, însă, riscul să nu fie inaugurat, atrage atenția asociația, din cauză că pe segmentul vecin (15,7 kilometri, între Chețani și Câmpia Turzii) lucrările sunt înghețate. Motivele ar fi neasumarea din partea CNAIR a unor cheltuieli suplimentare apărute în execuție și situația financiară foarte precară a constructorului Straco, aflat în insolvență, susțin reprezentanții API. În câteva luni, sectorul Iernut-Chețani are șanse mari să devină un nou muzeu de autostradă pentru că nodul rutier Chețani este pe tronsonul celor de la Straco.

“Solicităm responsabililor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SĂ REZILIEZE DE URGENȚĂ contractul cu Straco, să preia și să finalizeze în regie proprie în această vară nodul Chețani (cel puțin două bretele aferente conexiunii A3-DN15) pentru ca șoferii să poată circula pe noua autostradă, să facă rapid expertiza și apoi să lanseze licitația lucrărilor rămase până la Câmpia Turzii”, solicită Asociația Pro Infrastructură.

Filmare din dronă de la Chețani / Luduș

Filmare din dronă de la Iernut

(FOTO CREDIT: Asociația Pro Infrastructură)

Citește și

VIDEO | Lucrările se apropie de final pe Lotul Iernut – Chețani, parte din Autostrada A3

Asociația Pro Infrastructura: Lucrările pe sectorul dintre Iernut și Chețani al Autostrăzii Transilvania se apropie de final

Redactia

Articole recente

CLICK PE VIAȚĂ | Tânăra artistă Luana Toader, despre planurile de viitor și parcursul profesional

Invitata podcastului de astăzi are un cumul de îndeletniciri, în curând va fi absolventa...

”Marșul pentru viață” – un eveniment ce vine în sprijinul femeilor însărcinate

Tema ediției din acest an este ”construim împreună pentru viață” și a fost inspirată de situația care a dus la moartea Alexandrei Ivanov, o mamă în vârstă de 25 de ani căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan.

Dominic Fritz: Am semnat parteneriatul cu IFC, divizia de dezvoltare a Băncii Mondiale pentru un nou spital municipal la Timișoara

Dominic Fritz face primul pas pentru construirea unui spital nou în Timişoara

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Mai multe articole de același fel

Director CNAIR: Joi, la ora 15.00, se deschide Drumul Expres care asigură legătura dintre Centura Oradea şi A3

Directorul general al CNAIR a precizat că, în viitor, acest sector de drum se va adăuga drumului expres Arad -Oradea pe coridorului de mare viteză care va asigura legătura rutieră între Marea Baltică- Marea Neagră şi Marea Adriatică.

Ansamblul Memorial Petőfi Sándor de la Albeşti va fi renovat şi modernizat

Ansamblul în Memoria lui Petőfi Sándor din Albeşti se află în locul în care au fost înhumaţi între 300 şi 400 de soldaţi maghiari căzuţi în bătălia din 31 iulie 1849, în memoria lor şi a poetului Petőfi Sándor fiind ridicat un obelisc de circa 9 metri înălţime.