Consiliul Județean (CJ) Maramureș a aprobat miercuri alocarea a 450.000 lei către municipiul Sighetu Marmației pentru construirea platformei integrate de biologie moleculară pentru testarea infecțiilor cu COVID-19. Va fi cel de-al treilea laborator de biologie moleculară din județ.

Noul laborator va funcționa în cadrul Spitalului Municipal Sighetu Marmației. Potrivit CJ Maramureș, administrația locală din Sighetu Marmației a asigurat că are necesarul de personal de specialitate pentru operaționalizarea laboratorului și va identifica furnizorii de echipamente.

Deși procedura de testare folosind aparatele Real Time PCR este coordonată la nivel național, președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea (foto), a declarat că își dorește testarea unui număr cât mai mare de maramureșeni. „Procedurile de testare prin laboratoarele de biologie moleculară sunt adoptate la nivel național, de către Ministerul Sănătății împreună cu comitetele naționale de intervenții în acestă situație de criză și prevăd, astăzi, testarea exclusivă a persoanelor care prezintă simptome de îmbolnăvire. Eu nu sunt de acord cu această abordare și îmi doresc ca un număr cât mai mare de maramureșeni să poată să fie testați, motiv pentru care depunem eforturile necesare pentru dotarea cât mai multor spitale din județ cu aparate de testare Real Time PCR. Sper să ajungem să ne aliniem țărilor care prin testarea în masă, încep să învingă această pandemie”, susține Gabriel Zetea.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.