21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIE“Bine Maramureș”. O platformă online adună într-un singur loc acțiunile, resurselor și...

“Bine Maramureș”. O platformă online adună într-un singur loc acțiunile, resurselor și nevoile comunităților din județ

Publicat în

spot_img
spot_img

Grup de Inițiativă “Bine Maramureș” a lansat un proiect de centralizare a acțiunilor, a resurselor și a nevoilor comunitare din județul Maramureș pentru o gestionare eficientă a pandemiei de COVID-19.

Platforma www.binemaramures.ro centralizează atât nevoile spitalelor, ale cadrelor medicale și alte nevoi ale comunităților din județul Maramureș, cât și toate acțiunile de strângeri de fonduri și inițiativele de voluntariat, pentru a eficientiza direcționarea eforturilor în funcție de necesitățile și urgențele determinate de pandemia de Covid19.

Proiectul este realizat cu sprijinul Instituției Prefectului Județului Maramureș, a Consiliului Județean Maramureș și a Primăriei Baia Mare.

Cum funcționează ”Bine Maramureș”?

Strângerile de fonduri și inițiativele active desfășurate de persoane fizice sau juridice din județul Maramureș sunt încărcate pe platforma www.binemaramures.ro, promovate în comunitate și dau posibilitatea tuturor celor care vor să ajute să contribuie într-un mod structurat, acolo unde este necesar.

Sunt centralizate nevoile identificate și transmise de către autoritățile publice, spitale, alte persoane fizice și juridice din Maramureș și se caută soluții să fie conectate cu resursele existente.

Inițiatorii invită în acest proiect pe toți cei care doresc să se implice activ în situația creată de pandemia de Covid-19 în județul Maramureș.

Cei care au deja o acțiune/inițiativă în derulare:

– va fi înregistrată pe platforma www.binemaramures.ro

– va fi centralizată împreună cu celelalte inițiative și corelată cu nevoile existente

– va fi promovată în comunitate

Cei care doresc să se implice și nu știu cum anume:

-pot să promoveze prin platformă apelurile de căutare de voluntari pentru diversele cauze inițiate

-pot să se informeze pe platformă despre diverse acțiuni și să se implice ca voluntari în comunitate

-pot să sprijine financiar oricare dintre acțiunile de strângeri de fonduri promovate pe platformă

-pot să ajute cu promovarea acestei inițiative

-pot să vină cu alte sugestii de eficientizare a acestui proiect Inițiativa “Bine Maramureș” este un parteneriat comunitar în care sunt invitate să facă parte instituțiile, ONG-urile, mediul de afaceri, oamenii din comunitățile județului Maramureș.

Articole recente

12-15 august: Festivalului Roman Apulum, ediția IX: Lansări de carte, lupte între daci și romani, gladiatori, ateliere meșteșugărești

Timp de trei zile, intre 12 si 15 august, cetatea Alba Carolina va îmbrăca haine de sărbătoare, și își va aștepta oaspeții la cea de-a noua ediție a Festivalului Roman Apulum.

Romgaz, profit DUBLU în primul semestru, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut

Veniturile ROMGAZ au crescut de peste trei ori, la 7,6 miliarde lei

Ateliere gastronomice, târg de produse tradiționale și concert de pricesne la Târgul ”Bun de Maramureș”

Ediția din acest an a Târgului ”Bun de Maramureș” va sta sub semnul dorului pâinii de acasă, evenimentul fiind dedicat în principal românilor plecați în străinătate și care, în luna august, revin pe plaiurile natale în vacanță.

Tabără de voluntariat pentru salvarea a două case tradiționale din Sălaj

"Case Călătoare" este un proiect al cărui scop este salvarea şi punerea în valoare a patrimoniului vernacular de pe teritoriul judeţului Sălaj.

Mai multe articole de același fel