Guvernul Ungariei a decis să ajute comunităţile maghiare de peste graniţele ţării, inclusiv cu echipamente de protecţie, a declarat Péter Szijjártó, ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, vineri, pentru agenţia ungară de presă MTI.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Péter Szijjártó a declarat că guvernul maghiar oferă comunităţilor maghiare de peşte graniţele Ungariei 600 000
de măşti şi câteva zeci de mii de costume şi alte echipamente de protecţie, respectiv şi teste, urmând ca acestea să ajungă în Transilvania, Voivodina, Ucraina Subcarpatică, Slovacia, Slovenia şi Croaţia.

Ungaria poate face acest lucru, deoarece podul aerian dintre China şi Ungaria este în funcţiune, iar guvernul maghiar a cumpărat, deja, din China, peste 30 de milioane de măşti, a subliniat şeful diplomaţiei ungare.

În plus, există o linie de producţie completă, care va începe să funcţioneze în curând şi care va putea produce 2.800.000 de măşti pe lună. Producţia proprie de măşti oferă guvernului maghiar posibilitatea de a-i ajuta pe toţi cei care se confruntă cu probleme mari şi care se află în apropierea Ungariei, a spus ministrul. Szijjártó a specificat că aproape toate comunităţile maghiare de peste graniţele Ungariei au luat, deja, legătura cu guvernul
maghiar pentru a-i spune acestuia că stocurile de echipamente de protecţie ale zonelor în care locuiesc sunt reduse, iar unele spitale au depăşit deja limita capacităţii lor operaţionale din cauza provocărilor pe care le prezintă epidemia de coronavirus.

Ministrul ungar de externe a punctat că este de datoria Guvernului Ungariei să protejeze sănătatea şi viaţa maghiarilor, iar pentru asta este nevoie de succesul eforturilor pentru protejarea sănătăţii. În Ungaria vor sosi, şi în următoarele săptămâni, transporturile semnificative din China, ceea ce va contribui la succesul protejării sănătăţii oamenilor, a adăugat Szijjártó.

Sursa: MTI

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania