fbpx
12.6 C
Cluj-Napoca
AcasăCORONAVIRUSGuvernul Ungariei oferă comunităţilor maghiare de peste graniţe echipamente de protecţie

Guvernul Ungariei oferă comunităţilor maghiare de peste graniţe echipamente de protecţie

Publicat în

spot_img
spot_img

Guvernul Ungariei a decis să ajute comunităţile maghiare de peste graniţele ţării, inclusiv cu echipamente de protecţie, a declarat Péter Szijjártó, ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, vineri, pentru agenţia ungară de presă MTI.

Péter Szijjártó a declarat că guvernul maghiar oferă comunităţilor maghiare de peşte graniţele Ungariei 600 000
de măşti şi câteva zeci de mii de costume şi alte echipamente de protecţie, respectiv şi teste, urmând ca acestea să ajungă în Transilvania, Voivodina, Ucraina Subcarpatică, Slovacia, Slovenia şi Croaţia.

Ungaria poate face acest lucru, deoarece podul aerian dintre China şi Ungaria este în funcţiune, iar guvernul maghiar a cumpărat, deja, din China, peste 30 de milioane de măşti, a subliniat şeful diplomaţiei ungare.

În plus, există o linie de producţie completă, care va începe să funcţioneze în curând şi care va putea produce 2.800.000 de măşti pe lună. Producţia proprie de măşti oferă guvernului maghiar posibilitatea de a-i ajuta pe toţi cei care se confruntă cu probleme mari şi care se află în apropierea Ungariei, a spus ministrul. Szijjártó a specificat că aproape toate comunităţile maghiare de peste graniţele Ungariei au luat, deja, legătura cu guvernul
maghiar pentru a-i spune acestuia că stocurile de echipamente de protecţie ale zonelor în care locuiesc sunt reduse, iar unele spitale au depăşit deja limita capacităţii lor operaţionale din cauza provocărilor pe care le prezintă epidemia de coronavirus.

Ministrul ungar de externe a punctat că este de datoria Guvernului Ungariei să protejeze sănătatea şi viaţa maghiarilor, iar pentru asta este nevoie de succesul eforturilor pentru protejarea sănătăţii. În Ungaria vor sosi, şi în următoarele săptămâni, transporturile semnificative din China, ceea ce va contribui la succesul protejării sănătăţii oamenilor, a adăugat Szijjártó.

Sursa: MTI

Redactia

Articole recente

CJ Maramureș a alocat un milion de lei, fonduri nerambursabile, pentru domeniul culturii

Fondul de un milion de lei a fost aprobat de consilierii judeţeni pentru finanţarea nerambursabilă a proiectelor în domeniul culturii

Șoareci morţi, praf, mucegai și gândaci de bucătărie, găsiți de comisarii de la Protecţia Consumatorului în cantina unui colegiu din Timişoara

Cantina Colegiului Tehnic ”Henri Coandă” din Timişoara a fost închisă de inspectorii de la Protecţia Consumatorului

Teodor Bulza: „Cinstea și gramatica -vocația și crezul vieții mele”

Teodor Bulza: „Cinstea și gramatica -vocația și crezul vieții mele”

Mai multe articole de același fel

La Bistrița are loc o nouă ediţie a Ostermarkt, târgul de Paşti al saşilor

Saşii s-au adunat, sâmbătă, în centrul istoric al municipiului Bistriţa, pentru o nouă ediţie a Ostermarkt - târgul de Paşti, o tradiţie veche de aproape nouă secole care are loc cu o zi înainte de sărbătoarea Floriilor.

Mihai Tîrnoveanu, liderul organizației extremiste Calea Neamului, amendat cu 10.000 de lei pentru că a încercat să perturbe manifestările din Târgu Mureș de Ziua Maghiarilor...

Tîrnoveanu a fost ultima oară în Sfântu Gheorghe în 1 decembrie 2023, cu scopul de a organiza o manifestare în onoarea poporului român. În locul unei mulțimi zgomotoase, evenimentul nu a reușit să atragă decât puțini oameni, făcându-se auzite doar câteva lozinci antimaghiare.