ISU Hunedoara a trimis imagini filmate dintr-un elicopter al Inspectoratului General de Aviație care a intervenit pentru stingerea unui incendiului de litieră produs în pădurea aparținând localității Luncani.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Peste 200 de hectare de teren, dintre care 139 sunt litieră de pădure, au fost afectate doar ieri de 19 incendii izbucnite pe teritoriul județului Hunedoara. Pentru limitarea înaintării arderilor și-au unit forțele peste 200 de pompieri, lucrători silvici, membri ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență și voluntari cu mașini de teren ai Travel Raid Orăștie.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara a decis vineri că se interzice arderea miriștilor, vegetației uscate și a resturilor vegetale pe raza județului Hunedoara, indiferent de forma de proprietate a terenului.

Pentru igienizarea terenurilor prin intermediul focului deschis, primarii, persoanele împuternicite în acest scop de către primari, ofițerii și subofițerii din cadrul I.S.U. Hunedoara vor aplica persoanelor fizice sancțiuni cuprinse între 1.000 și 2.500 lei iar persoanelor juridice amenzi de până la 5.000 de lei.

Ocoalele silvice de stat sau private au datoria să intensifice activitățile de patrulare pentru identificarea, din stare incipientă, a unor arderi de vegetație uscată. Membrii ocoalelor silvice au obligația să informeze Garda Forestieră Județeană Hunedoara despre producerea unui incendiu și să constituie echipe de primă intervenție pentru stingerea acestuia în colaborare cu pompierii militari.

Hotărârea CJSU prevede și susținerea mai consistentă și activă a pompierilor militari de către personalul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență care trebuie să asigure prima intervenție la incendiile de vegetație sau fond forestier, sub coordonarea I.S.U. Hunedoara. 

În județul Hunedoara a fost identificată o primă victimă a incendiilor de vegetație uscată. O femeie de 67 de ani din satul Barza, comuna Crișcior, a fost descoperită decedată de pompierii brădeni sosiți să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație și litieră de pădure ce s-a extins pe trei hectare de teren. Femeia a fost surprinsă de propagarea cu repeziciune a arderii aceasta fiind găsită într-o zona afectată de incendiu.       

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania