Doi medici din Târgu Mureş vor fi detaşaţi, începând de luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Sfântu Gheorghe, pentru a sprijini activitatea Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI), unde 20 de cadre medicale au fost diagnosticate cu COVID-19, informează Prefectura Covasna potrivit Agerpres.

“Instituţia Prefectului judeţului Covasna a sprijinit propunerea Direcţiei de Sănătate Publică Covasna, cu privire la detaşarea a doi medici ATI spre Spitalul Judeţean ‘Dr. Fogyolan Kristof’ din Sfântu Gheorghe. Solicitarea de a detaşa doi medici ATI spre judeţul Covasna a venit din partea conducerii spitalului (…) Secretarul de Stat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dl. dr. Raed Arafat, a fost de acord cu propunerea făcută de către autorităţile judeţene şi a dispus detaşarea a două cadre medicale din judeţul Mureş, unul fiind medic rezident ATI, iar celălalt medic specialist ATI, începând cu data de 13.04.2020”, se arată în comunicatul postat pe pagina de internet a instituţiei.

Conducerea SJU Sfântu Gheorghe a anunţat, vineri, că 20 din cele 38 de cadre medicale de la secţia de Terapie Intensivă, atât medici, cât şi asistente, au fost diagnosticate cu COVID-19, în urma testării întregului personal medical.

Pentru acoperirea activităţii secţiei de Terapie Intensivă, conducerea spitalului a transferat cadre medicale de la secţia de Cardiologie şi a solicitat detaşarea unor medici de specialitate din judeţele Mureş, Harghita sau Braşov.

Primul caz de infectare cu noul coronavirus în rândul cadrelor medicale din judeţul Covasna a fost anunţat oficial de conducerea SJU Sfântu Gheorghe pe 22 martie, iar imediat secţiile Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie şi Blocul de naşteri au intrat în carantină.

Ulterior, alte patru cadre medicale care lucrau în aceste secţii au fost diagnosticate cu COVID-19 şi internate în spital.

Pe 26 martie, şi Secţia ATI a SJU Sfântu Gheorghe a intrat în carantină, după confirmarea unui caz de coronavirus la un pacient.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, citat de Prefectura Covasna, duminică erau confirmate 117 persoane din judeţul Covasna infectate cu noul coronavirus, cu 26 mai multe decât sâmbătă. În carantină instituţionalizată se află 261 de persoane, iar alte 674 de persoane sunt în izolare la domiciliu, sub monitorizare medicală. În ultimele 24 de ore, un număr de 16 persoane au ieşit din carantină, iar 151, din autoizolare.

Tot în această perioadă, poliţiştii şi jandarmii au aplicat 112 sancţiuni contravenţionale unor persoane depistate că nu au respectat măsurile dispuse de autorităţi, valoarea totală a amenzilor fiind de 226.600 lei.

Dintre acestea, 108 sancţiuni au fost aplicate unor persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania