Asociația Magic, fondată de Melania Medeleanu și Vlad Voiculescu, a lansat duminică Telefonul Medicului, un serviciu gratuit adresat tuturor cadrelor medicale implicate în lupta cu epidemia de coronavirus.

Telefonul Medicului oferă gratuit și confidențial suport psihologic, alături de 12 psihologi și în parteneriat cu Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei, și suport practic în chestiuni precum identificarea de locuințe temporare, transport către / de la spital, cumpărături personale sau căutarea de medicamente sau materiale care lipsesc din spital, prin partenerii asociației și prin comunitatea de voluntari ai Asociației Magic. De asemenea, cadrele medicale beneficiază gratuit și de suport juridic, oferit de membrii din comunitatea Lideri pentru Justiție, din Asociația Tinerilor Avocați din Baroul Timiș și de voluntari ai Asociației Magic.

Numărul Telefonului Medicului este 021.5552286 (021 555 ACUM) – număr cu tarif normal.

Mai multe informații pot fi găsite pe site-ul și pe pagina de Facebook a inițiativei.

Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Alianța Medicilor, Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România, Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei, Leaders for Justice și Asociația Tinerilor Avocați din Baroul Timiș.

(FOTO CREDIT: Pixabay.com)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania