Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Deva a ieșit din carantină luni, urmând ca atât pacienții depistați „pozitiv”, cât și cei suspecți de infecția cu COVID-19 să fie internați și tratați de personalul medical, a anunțat Consiliul Județean Hunedoara

Odată cu ieșirea din carantină a SJU Deva, se vor degreva celelalte unități medicale din județul Hunedoara unde, în prezent, sunt internați pacienți depistați „pozitiv” sau suspecți de infecția cu SARS-CoV-2.

La Spitalul Județean sunt internați în prezent 100 de pacienți confirmați „pozitiv”. 15 pacienți au fost vindecați și externați.

Activitatea de dezinfecție la Spitalul Județean și este efectuată la solicitarea managerului militar al SJU Deva, lt. col. dr. Constantin Vlase. Serviciile executate de societatea de profil vor fi suportate integral și exclusiv din bugetul spitalului devean. Va fi dezinfectată o suprafață de 80.000 de metri pătrați.

Cazare pentru personalul medical

Duminică au fost cazate în unități hoteliere din Deva cadrele medicale de la SJU Deva care au ieșit din carantină. Cele 69 de persoane care au solicitat cazare în regim hotelier vor sta 14 zile în izolare.

Începând de luni, 240 de cadre medicale de la spitalul devean, care au optat pentru cazare în regim hotelier în perioada următoare, vor fi cazate la unități hoteliere din localitate.

Costurile pentru cazare și hrană în regim de catering vor fi suportate din bugetul Consiliului Județean Hunedoara.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.