Ieri, două femei din localitatea Parva au fost găsite ca fiind purtătoare ale virusului SARS-CoV-2. Rezultatele testelor au venit în cursul după-amiezii, în cazul unei persoane în vârstă de 56 de ani, respectiv aseară, în cazul celei de-a doua femei, în vârstă de 30 de ani.

Dacă în cel de-al doilea caz se bănuiește că virusul a fost contractat de la pacientul din Poiana Ilvei depistat duminică, femeia, angajată la Stația Năsăud a Serviciului Județean de Ambulanță, făcând parte din echipajul care l-a transportat pe acesta la Spitalul de Urgență Bistrița, în primul caz nu sunt încă clare posibilele circumstanțe în care persoana s-ar fi putut molipsi.

După transportarea bătrânului identificat cu COVID-19, din Poiana Ilvei la SJU Bistrița, atât asistenta medicală de pe ambulanță cât și șoferul a fost testați. Rezultatul pentru șofer a fost negativ. Ambele femei depistate pozitiv au fost transportate la spitalul din Bistrița

După aflarea veștii, primarul din Parva a făcut un apel public, azi dimineață, și pe contul său de pe rețeaua de socializare Facebook.

Toți acei care ați avut contact în ultimele zile cu persoanele confirmate și familiile lor va rugam stați acasă și anunțați în privat primarul. Nu distrugeți satul!”, este apelul public al primarului comunei Parva, Ioan Strugari.

În intervalul dintre efectuarea testelor și sosirea rezultatelor pozitive, femeia care lucrează ca asistent pe ambulanță a mers în continuare la locul de muncă, procedurile neinterzicând acest lucru. Femeia în vârstă de 56 de ani era luată în evidență cu o boală cronică, ce necesita dializă.

În ambele cazuri, Direcția de Sănătate Publică va demara ancheta epidemiologică impusă.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.