Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat miercuri că acordul dintre Ministerul Afacerilor Interne şi Biserica Ortodoxă Română privind sărbătoarea Paştelui demonstrează că “avem două Românii”, dovadă faptul că pentru unii cetăţeni se pot face excepţii de la regulă.

“Subscriu la ceea ce a declarat preşedintele Klaus Iohannis, şi anume, consider că singura soluţie inteligentă în această perioadă este ca să respectăm măsurile instituite de autorităţi. Se pare că şi acum suntem în situaţia în care avem două Românii: o Românie care respectă regulile, o Românie care consideră că împreună putem să depăşim acest moment greu în care se află societatea românească, este o Românie care nu face deosebire între persoane în funcţie de religie, de etnie şi aşa mai departe şi în care toţi considerăm că acum trebuie să depunem eforturi pentru a depăşi această criză şi există o Românie a celor care şi acum încearcă să găsească portiţe (…) Noi suntem majoritari în această situaţie, cei care vrem să respectăm regulile şi cei care considerăm că doar împreună putem depăşi acest moment greu în care se află societatea românească atât din punct de vedere epidemiologic, cât şi din punct de vedere economic, pentru că o asemenea decizie, dacă rămâne aşa, cu siguranţă va avea consecinţe atât din punct de vedere epidemiologic, cât şi din punct de vedere economic pentru ţara noastră”, a declarat primarul Antal Arpad, în cadrul unei conferinţe de presă on-line.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că va solicita în şedinţa pe care urma să o aibă cu premierul şi mai mulţi miniştri să se revină asupra acordului încheiat între Ministerul Afacerilor Interne şi Biserica Ortodoxă Română privind sărbătoarea Paştelui.

“Probabil intenţiile sunt foarte bune, dar nu s-a înţeles foarte bine ce se doreşte acolo. Mulţi români au înţeles că este cazul să ne relaxăm. Nu este cazul să ne relaxăm, iar explicaţiile care s-au dat au fost prea optimiste (…) Voi solicita premierului Orban şi ministrului de Interne să revină asupra acestui acord, să găsească dacă vor o formulă care respectă principiul ‘Staţi acasă’, care se încadrează perfect în solicitările din decretul care prelungeşte starea de urgenţă şi care, evident, respectă toate ordonanţele militare”, a anunţat şeful statului, la Palatul Cotroceni. 

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.