fbpx
5.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI COVASNAAntal Arpad: Acordul dintre M.A.I. şi Biserica Ortodoxă privind sărbătoarea Paştelui demonstrează...

Antal Arpad: Acordul dintre M.A.I. şi Biserica Ortodoxă privind sărbătoarea Paştelui demonstrează că avem două Românii

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat miercuri că acordul dintre Ministerul Afacerilor Interne şi Biserica Ortodoxă Română privind sărbătoarea Paştelui demonstrează că „avem două Românii”, dovadă faptul că pentru unii cetăţeni se pot face excepţii de la regulă.

„Subscriu la ceea ce a declarat preşedintele Klaus Iohannis, şi anume, consider că singura soluţie inteligentă în această perioadă este ca să respectăm măsurile instituite de autorităţi. Se pare că şi acum suntem în situaţia în care avem două Românii: o Românie care respectă regulile, o Românie care consideră că împreună putem să depăşim acest moment greu în care se află societatea românească, este o Românie care nu face deosebire între persoane în funcţie de religie, de etnie şi aşa mai departe şi în care toţi considerăm că acum trebuie să depunem eforturi pentru a depăşi această criză şi există o Românie a celor care şi acum încearcă să găsească portiţe (…) Noi suntem majoritari în această situaţie, cei care vrem să respectăm regulile şi cei care considerăm că doar împreună putem depăşi acest moment greu în care se află societatea românească atât din punct de vedere epidemiologic, cât şi din punct de vedere economic, pentru că o asemenea decizie, dacă rămâne aşa, cu siguranţă va avea consecinţe atât din punct de vedere epidemiologic, cât şi din punct de vedere economic pentru ţara noastră”, a declarat primarul Antal Arpad, în cadrul unei conferinţe de presă on-line.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că va solicita în şedinţa pe care urma să o aibă cu premierul şi mai mulţi miniştri să se revină asupra acordului încheiat între Ministerul Afacerilor Interne şi Biserica Ortodoxă Română privind sărbătoarea Paştelui.

„Probabil intenţiile sunt foarte bune, dar nu s-a înţeles foarte bine ce se doreşte acolo. Mulţi români au înţeles că este cazul să ne relaxăm. Nu este cazul să ne relaxăm, iar explicaţiile care s-au dat au fost prea optimiste (…) Voi solicita premierului Orban şi ministrului de Interne să revină asupra acestui acord, să găsească dacă vor o formulă care respectă principiul ‘Staţi acasă’, care se încadrează perfect în solicitările din decretul care prelungeşte starea de urgenţă şi care, evident, respectă toate ordonanţele militare”, a anunţat şeful statului, la Palatul Cotroceni. 

Redactia

Articole recente

FITS | John Malkovich și Isabelle Adjani, printre actorii de excepție prezenți, în iunie, la Sibiu

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale ale artelor spectacolului, precum actorul John Malkovich, actriţa Isabelle Adjani, Mikhail Baryshnikov şi Jan Fabre, dar şi pe Jon Fosse, unul dintre cei mai apreciaţi autori ai momentului

Alin Nica i-a retras toate atribuţiile vicepreşedintelul CJ Timiş, Cristian Moş, după ce acesta a anunţat că va candida independent la Primăria Timişoara

Forţa Dreptei, partidul din care acum face parte Alin Nica, după ce a plecat de la PNL, partidul care l-a susţinut în funcţia de preşedinte al CJ Timiş, i-a solicitat demisia lui Moş.

Aterizare de urgenţă pe Aeroportul Timişoara în urma unei ameninţări cu bombă

”A fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Pasagerii sunt evacuaţi din avion”, au transmis reprezentanţii ISU Timiş.

La Alba Iulia se deschide sezonul de turism cultural şi istoric în 1 mai

Vor fi reluate spectacolele de reconstituire istorică antică şi schimbul de gardă, evenimente care atrag un număr mare de turişti în fiecare an

Mai multe articole de același fel

Antal Árpád anunţă construirea unei noi zone rezidenţiale pentru familii tinere care lucrează în domeniul sănătăţii şi al educaţiei, pe locul unei foste ferme...

Primarul din Sfântu Gheorghe a adăugat că „aceasta este o altă piatră de hotar pentru oraşul nostru, deoarece noul campus dual, noul centru educaţional, le va permite copiilor noştri să înveţe meseriile viitorului, de la liceu până la universitate, în parteneriat cu firmele locale”.

Au început înscrierile pentru cea de-a 13 ediţie a ”Galopiadei secuieşti”

Galopiada va cuprinde atât cursele tradiţionale, cât şi demonstraţii de călărie, lupte pe cai, spectacole de cascadorie, programe pentru copii şi un târg meşteşugăresc şi de produse tradiţionale.