Pregătirea spațiilor unde va funcționa cel de-al doilea laborator COVID din Oradea s-a încheiat, acesta urmând să fie amplasat într-o clădire din curtea Maternităţii de pe Calea Clujului.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Laboratorul va avea circuitele în totalitate separate de cele ale secțiilor spitalului.

În zilele următoare vor sosi echipamentele: noul aparat de analiză PCR Real Time, două extractoare şi două hote. De săptămâna viitoare, aparatul va intra în teste și va începe să proceseze probele colectate din tot județul. Cu noul laborator în funcţiune ne vom dubla capacitatea de a depista persoanele infectate.

„Mulţumesc personalului medical, medici și biologi, fără de care n-am fi putut avea în Oradea capacitatea de a realiza analize. La punerea în funcțiune a primului aparat, la Spitalul Municipal, s-au mobilizat exemplar, reușind într-un timp scurt să-l facă operațional (…). Din păcate, în alte județe, deși au primit aparate, nu au reușit să le pună încă în funcțiune din lipsa personalului calificat. Am încredere că vom reuși şi cu al doilea laborator să realizăm testări și să tratăm mai mulți pacienți infectaţi”, a declarat primarul municipiului Orade, Ilie Bolojan.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania