Așa după cum Știrile Transilvaniei anunțau încă din 2 aprilie, platforma on-line ”Aprozarul Virtual” lansată inițial pentru a sprijini producătorii locali din comuna Ciugud, devine națională și este pusă GRATUIT la dispoziția micilor producători români pentru a-și vinde produsele în timpul crizei. Primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian, a declarat, în premieră la emisiunea ”Transilvania Vorbește”, difuzată de Știrile Transilvaniei TV, că Aprozarul Virtual – inițiativa lansată de administrația din Ciugud pentru spijinul producătorilor locali în perioada pandemiei de coronavirus – se va extinde la nivel național.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Primarul celei mai ”smart” comune din țară a spus că, inițial, în platforma Aprozarul Virtual au fost înscriși doar cei 22 de producători locali, însă în scurt timp numărul celor care au dorit să facă parte din acest sistem s-a extins la nivel județean.

”Prima dată am încărcat pe acea platformă cei 22 de producători locali pe care noi i-am avut. Surpriza a fost că aproape imediat au început să vină producători locali din comunele învecinate și să ne roage să fie și ei încărcați pe site. Apoi au început să vină alții, din alte zone, cum ar fi Aiud, o zonă legumicolă aflată la 35 de kilometri depărtare de Ciugud. De aici am gândit ca această platformă să fie mai prietenoasă cu producătorul local și nu numai și atunci am zis: Ce ar fi să le dăm posibilitatea lor să se încarce în platformă în mod direct. Atât de mare amploare a luat chestiunea asta, încât mulți colegi din țară au zis că vor să aibă și ei acces la platformă. Așa că am găsit o soluție simplă, am cumpărat un domeniu și vom pune platforma online, astfel încât ea să fie una națională. Îi dăm drumul în lumea virtuală, iar ea se va dezvolta pe județe și localități, în așa fel încât să ajutăm pe toată lumea. Noi vrem să multiplicăm ceea ce am reușit aici”, a declarat în exclusivitate pentru Știrile Transilvaniei TV, Gheorghe Damian.

Fiecare producător, din orice colț al țării, va putea să se înscrie gratuit în platforma on-line și va avea propriul său aprozar virtual unde va putea adăuga fotografii cu produse, va putea completa oferte sau actualiza continuu stocul de marfă. Mai mult, fiecare comunitate sau administrație locală din România va putea să aibă propria piață virtuală, unde micii producători vor putea să își promoveze mărfurile și să interacționeze cu clienții. 

La rândul lor, cumpărătorii vor avea la dispoziție posibilități multiple prin care să își aleagă produsele dorite, dar și posibilitatea de a-și găsi producătorii cei mai apropiați de zona în care locuiesc. Cumpărătorul va putea lăsa mesaje cu aprecieri privind produsele cumpărate și totodată va putea recomanda aceste produse și către prietenii sau cunoscuții săi.

”Credem că, în aceste vremuri grele, trebuie să ne gândim, mai mult ca oricând, și la micul producător de la sat, care din produsele obținute cu sudoare și multă trudă își asigură traiul zilnic. Oamenii aceștia demni și harnici nu strigă după ajutor, nu se plâng, ci continuă să muncească, cu fața arsă de soare și cu mâinile brăzdate de trudă, în speranța că noi, consumatorii, vom alege să punem pe masă produsele lor. Fiecare produs românesc cumpărat înseamnă o picătură de speranță pentru fermierul sau producătorul de la țară, înseamnă o șansă pentru agricultura românească autentică și înseamnă un viitor pentru satul românesc. Iată de ce am ales să facem această platformă on-line care să faciliteze interacțiunea dintre client și micul producător român, să promovăm produsele românești, dar și pe cel care le obține prin  multă trudă și sacrificii. Ei sunt oamenii care iubesc pământul, care apreciază cu adevărat bogăția pe care ne-o oferă munca grea a câmpului și care merită o platformă de e-commerce. Din apreciere pentru ei, oamenii minunați ai satului românesc, s-a născut APROZARUL VIRTUAL.”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Ciugud.

APROZARUL VIRTUAL este o platformă on-line care are ca scop promovarea ofertei producătorilor locali și a produselor acestora, curate, proaspete și 100% românești. Ideea a pornit din Ciugud, comuna din România care a inițiat în România conceptul „Smart Village” (Satul Inteligent), și s-a extins la nivel național pentru a sprijini toți producătorii români.

Vizitați APROZARUL VIRTUAL accesând www.aprozarulvirtual.ro și rămâneți în contact pe Pagina de Facebook https://www.facebook.com/aprozarulvirtual.ro/.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania