Consiliul Județean Maramureș a aprobat săptămâna trecută ajutorarea unor categorii de persoane vulnerabile, prin distribuirea de kituri cuprinzând materiale de protecție, în scopul prevenirii și limitării răspândirii infecțiilor cu coronavirus.

Fiecare astfel de kit cuprinde măști, mănuși, dezinfectanți, dar și produse pentru igiena personală. Beneficiarii acestui proiect sunt persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani, persoanele care beneficiază de ajutor social, persoanele cu venituri reduse, persoanele cu dizabilități sau însoțitori ai acestora, precum și alte categorii de persoane defavorizate/nevoiașe.

Peste 7.000 de kituri au ajuns miercuri la o parte dintre unitățile administrativ-teritoriale din județ, urmând ca restul până la 35.000 să fie distribuite joi.

Pentru procesul de distribuire au fost stabilite șase trasee, în cursul zilei de miercuri fiind acoperite două dintre ele.

Pachetele au ajuns în Țara Codrului, în UAT-urile: Ardusat, Fărcașa, Gârdani, Ariniș, Asuaju de Sus, Băița de Sub Codru, Băsești, Bicaz, Oarța de Jos, Ulmeni, Sălsig dar și în Țara Lăpușului, la UAT-urile: Groși, Dumbrăvița, Copalnic Mănăștur, Cernești, Târgu Lăpuș, Cupșeni, Băiuț, Suciu de Sus, Groșii Țibleșului, Coroieni, Vima Mică și Lăpuș.

Joi vor ajunge peste 20.000 de kituri în Maramureșul Istoric, regiune pentru care au fost gândite trei trasee distincte, precum și peste 7.000 de kituri în Țara Chioarului.

Primul traseu din Maramureșul istoric cuprinde UAT-urile: Cavnic, Budești, Călinești, Strâmtura, Rozavlea, Șieu, Poienile Izei, Botiza, Bogdan Vodă, Ieud, Dragomirești, Săliștea de Sus, Săcel, Bârsana, Oncești.

Pe cel de-al doilea traseu din această regiune au fost incluse localitățile: Baia Sprie, Desești, Giulești, Ocna Șugatag, Vadu Izei, Sighetu Marmației, Sarasău, Câmpulung la Tisa, Săpânța și Remeți.

Cel de-al treilea traseu din Maramureșul istoric cuprinde localitățile de pe Valea Vaserului, respectiv: Borșa, Moisei, Vișeu de Sus, Vișeu de Jos, Ruscova, Repedea, Poienile de sub Munte, Leordina, Petrova, Bistra, Rona de Sus, Rona de Jos și Bocicoiu Mare.

În ceea ce privește Țara Chioarului, kiturile distribuite vor ajunge în localitățile: Tăuții Măgherăuș, Cicârlău, Seini, Recea, Satulung, Mireșu Mare, Șomcuta Mare, Valea Chioarului, Coltău, Săcălășeni, Coaș, Remetea Chioarului și Boiu Mare. Distribuirea efectivă a kiturilor este posibilă cu sprijinul voluntarilor organizațiilor partenere Consiliului Județean Maramureș: Crucea Roșie Română – Filiala Maramureș și Serviciul de Ajutor Maltez în România – Sucursala Baia Mare.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.