Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, într-un interviu, că nu vom scăpa de coronavirus foarte repede. Potrivit lui Tătaru, epidemia de coronavirus va exploda din nou în toamnă, dar nu va mai avea aceeași amploare.

“Trebuie să ne obișnuim să conviețuim încă două sezoane cu acest virus. Nu vom avea aceeași manifestare. O parte din populație se va imuniza, o parte va respecta niște precauții pentru că venim de pe o pandemie cum nu a mai fost. (…) Depinde de noi dacă o vom transforma într-o simplă gripă sezonieră și să vină un moment când vom stabiliza un virus din care să putem face un vaccin”, a declarat ministrul Sănătății, într-un interviu pentru Digi 24, citat de Hotnews.ro.

Tătaru a mai precizat că, dacă nu se vor respecta regulile de izolare socială, dipă Paști putem avea în România un vârf de 20.000 de cazuri. “În condițiile în care vom avea transmitere accentuată în comunitate, putem merge și la mai multe cazuri: 15.000, putem merge și pe 20.000 dacă nu avem acele precauții. Mențin ce am spus: izolare. Rămâne acel timp în care vom vedea o stagnare și vom vedea mai puține cazuri noi de la o zi la alta. Atunci ne putem gândi la o ameliorare a restricțiilor.”, a mai spus Nelu Tătaru.

Potrivit ministrului Sănătății, după 15 mai s-ar putea înregistra o scădere a numărului de cazuri noi de la o zi la alta. “Am spus de la început ca vom fi pe un vârf la 7-10 zile după Paște, atunci trebuie să știm că acest vârf se va duce mai târziu și va fi mai abrupt, după ce facem în aceste zile. Menținem izolarea, distantarea, atunci putem avea același parcurs pe care îl avem acum, până în 20-25 aprilie, urmând ca după cele 7-10 zile de după Paști, să putem vedea o stagnare ca număr de cazuri noi și poate după 15 mai o scădere a numărului de cazuri noi de la o zi la alta, urmând ca după 1 iunie să vorbim și de altceva”, a afirmat Tătaru.

Ministrul Sănătății a atras atenția că suntem într-un moment în care încă mai există focare noi.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.