La graniţa româno-ungară, lucrătorii transfrontalieri pot folosi şi punctul de trecere a frontierei de la Battonya-Turnu, a declarat Péter Szijjártó, ministrul ungar de Externe şi al Comerţului Exterior, pe pagina sa de Facebook.

Péter Szijjártó a amintit că, în urmă cu câteva zile, au fost redeschise opt puncte de trecere a frontierei româno-maghiară pentru lucrătorii transfrontalieri. Iar începând de joi, cetăţenii maghiari şi români pot utiliza şi punctul de trecere a frontierei de la Battonya-Turnu pentru a face naveta.

“O nouă veste bună pentru comunităţile din zona frontierei şi o altă veste bună pentru cooperarea economică, deoarece România este a patra piaţă de export ca importanţă “, a scris politicianul.

De la Paştele Catolic, lucrătorii transfrontalieri pot folosi punctele de trecere a frontierei de la Csengersima-Petea,
Vállaj-Urziceni, Létavértes-Săcueni, Ártánd-Borş, Méhkerék-Salonta, Gyula-Vărşand, Nagylak-Nădlac, Kiszombor-Cenad.

Anterior, în vederea încetinirii răspândirii epidemiei de coronavirus, atât guvernul ungar, cât şi cel român au luat măsuri mai stricte la graniţe în ceea ce priveşte traficul de pasageri.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.