Un nou focar de COVID-19 în județul Hunedoara a apărut la Unitatea de Asistență Medico-Socială (UAMS) Baia de Criș, aflată în administrarea Consiliului Județean Hunedoara.

Din primele informații, 13 vârstnici care erau în grija centrului  și o asistentă medicală au fost confirmați cu Covid-19.

Toți rezidenții și personalul unității, 55 de persoane, au fost testați de DSP Hunedoara, după ce trei vârstnici aflați în centrul de la Baia de Criș au decedat zilele trecute.

UAMS Baia de Criș acordă servicii de îngrijire, medicale și sociale persoanelor vârstnice cu nevoi medico-sociale din județul Hunedoara.

Primul centru de vârstnici din județul Hunedoara unde s-au înregistrat cazuri de COVID-19 a fost Centrul rezidențial pentru persoanele vârstnice din Orăștie, administrat de Primăria municipiului. 23 de rezidenți ai centrului și cinci persoane din rândul personalului au ieșit pozitivi la testare.

Persoane infectate cu coronavirus au fost depistate și la Centrul de Îngrijire și Asistență de la Brănișca, aflat în administrarea CJ Hunedoara. Cinci persoane care se aflau în grija centrului de la Brănișca au fost testate pozitiv la infectarea cu COVID-19.

(FOTO CREDIT: Pixabay.com)

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.