Un pastor penticostal din satul clujean Mociu a infectat cu coronavirus mai multe persoane după ce a ținut slujbe clandestine, deși ordonanțele militare interzic acest lucru. Pastorul, proaspăt întors din Anglia, și-ar fi infectat familia și mai mulți credincioși. Bărbatul a interpretat că poate ține slujbe cu opt persoane, deși această indicație face referire doar la înmormântări. Șase persoane, între care și pastorul, sunt internate  la Cluj-Napoca.

Bărbatul, cu domiciliul în Mociu,a revenit din Anglia la finele lunii martie și a, potrivit primarului din Apahida, ar fi stat în izolare într-un apartament din Apahida.

„În comuna Apahida se respectă atât decretul stării de urgență cât și ordonanțele militare. Nu au avut loc slujbe religioase. Bărbatul, cu domiciliu în Mociu, a revenit din Anglia cu familia şi a intrat în autoizolare în Apahida. A fost verificat de poliţie şi a respectat perioada. După 14 zile s-a deplasat la domiciliu din Mociu, unde a ţinut 2 activităţi religioase cu 8 persoane. După câteva zile a constatat că e bolnav şi a mers la medic. Mie mi-a zis că a luat de la altcineva, oamenii zic că el a transmis. El, soţia şi fiul sunt infectaţi şi internaţi la spital şi alte 3 persoane din Mociu. Restul persoanelor care au participat la slujbă sunt în autoizolare. Nu e nimeni din Apahida. El a recunoscut că a fost la magazin şi la o farmacie în Apahida, dar cu mănuşi şi mască”, a declarat primarul comunei Apahida, Grigore Fati, citat de Ziua de Cluj.

Procurorii din Gherla au deschis dosar penal în acest caz. Inițial, procurorii au transmis că ar fi vorba de o înmormântare care a avut loc în Apahida. Grigore Fati însă neagă acest lucru.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania