Un pastor penticostal din satul clujean Mociu a infectat cu coronavirus mai multe persoane după ce a ținut slujbe clandestine, deși ordonanțele militare interzic acest lucru. Pastorul, proaspăt întors din Anglia, și-ar fi infectat familia și mai mulți credincioși. Bărbatul a interpretat că poate ține slujbe cu opt persoane, deși această indicație face referire doar la înmormântări. Șase persoane, între care și pastorul, sunt internate  la Cluj-Napoca.

Bărbatul, cu domiciliul în Mociu,a revenit din Anglia la finele lunii martie și a, potrivit primarului din Apahida, ar fi stat în izolare într-un apartament din Apahida.

„În comuna Apahida se respectă atât decretul stării de urgență cât și ordonanțele militare. Nu au avut loc slujbe religioase. Bărbatul, cu domiciliu în Mociu, a revenit din Anglia cu familia şi a intrat în autoizolare în Apahida. A fost verificat de poliţie şi a respectat perioada. După 14 zile s-a deplasat la domiciliu din Mociu, unde a ţinut 2 activităţi religioase cu 8 persoane. După câteva zile a constatat că e bolnav şi a mers la medic. Mie mi-a zis că a luat de la altcineva, oamenii zic că el a transmis. El, soţia şi fiul sunt infectaţi şi internaţi la spital şi alte 3 persoane din Mociu. Restul persoanelor care au participat la slujbă sunt în autoizolare. Nu e nimeni din Apahida. El a recunoscut că a fost la magazin şi la o farmacie în Apahida, dar cu mănuşi şi mască”, a declarat primarul comunei Apahida, Grigore Fati, citat de Ziua de Cluj.

Procurorii din Gherla au deschis dosar penal în acest caz. Inițial, procurorii au transmis că ar fi vorba de o înmormântare care a avut loc în Apahida. Grigore Fati însă neagă acest lucru.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.